23 ilde sahte belge operasyonunda 73 gözaltı: Diploma, ehliyet, sınav sonucu…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 23 İlde Operasyon Düzenledi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan operasyon kapsamında, resmi belgede sahtecilik, ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi hizmetleri hakkında kanuna muhalefet ve bilişim sistemine girme suçlarıyla ilgili olarak Ankara merkezli toplam 23 ilde operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda tespit edilen 161 şüpheliden 73’ü gözaltına alındı, arama çalışmaları ise 88 şüphelinin izini sürüyor.

Başsavcılığın Açıklaması:

Gazi Üniversitesi ve MEB Görevlilerinin Elektronik İmzaları Taklit Edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müşteki kurumlar Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri adına sahte elektronik imzalar kullanılarak üniversite mezuniyet belgeleri düzenlendiği ve sürücü belgeleri ile direksiyon sınav sonuçlarının manipüle edilerek başarılı duruma getirildiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik analizler neticesinde, her iki müşteki kamu kurumunun sistemlerine yetkisiz erişim sağlayanlar ile dosya şüphelilerinin ortak irtibatlıları olmak üzere toplam 161 şüpheli tespit edildi. 07/01/2025 tarihinde Ankara merkezli 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 73 şüpheli gözaltına alındı, 88 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kamuoyuna duyurulur.

Related Posts

Cesedi arazide battaniyeye sarılı halde bulunmuştu: Kan donduran gerçek ortaya çıktı

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde iki ay önce arazide battaniyeye sarılı erkek cesedi bulunmasına ilişkin yakalanan 5 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Cinayetle ilgili ortaya çıkan gerçekler ise kan dondurdu.

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Üç günlük servet sahibi oldular

Sistemdeki basit bir hesaplama hatası, binlerce Norveçliyi kısa süreliğine milyoner ilan etti. Üç gün boyunca büyük ikramiyeyi kazandığını düşünen oyuncular, gerçeği öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Almanya Başbakanı Merz Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık olduğunu söyledi. Merz, başkent Berlin’de Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin …

Günlerdir aranıyordu: Cesedi HES kanalında bulundu

Çorum’un Dodurga ilçesinde 3 gündür kayıp olan Ahmet Töremiş’in cansız bedeni HES kanalında bulundu.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek