76 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi davasında ara karar; 2 sanığa tutuklama

Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi Davasında Tutuklanma Kararı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 76 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi K Blok davasında önemli bir gelişme yaşandı. Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz yargılanan sanıklar Tevfik Tepebaşı ve Ahmet Doğan’ın tutuklanmasına karar verdi. Ebrar Sitesi K Blok’ta sevdiklerini kaybedenler, “Umarız kaçmamışlardır” temennisinde bulundu.

Ebrar Sitesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’nde bulunmaktadır ve 6 Şubat depreminde 18 blok yıkılmış, en az bin 400 kişi hayatını kaybetmişti. Ebrar Sitesi davaları ayrı ayrı ele alınmaktadır ve 76 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi K Blok davasında tutuklama kararı çıktı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı SEGBİS aracılığıyla katılırken, depremde sevdiklerini kaybeden aileler ve avukatlar da duruşmada hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar ve firari sanık Mustafa Timurbanga ise duruşmaya gelmedi.

Mahkemeden çıkan karar

Sanık Tevfik Tepebaşı suçlamaları kabul etmedi ve Ebrar Sitesi K Blok’taki görev ve sorumluluğunun olmadığını savundu. Mağdurlar, tutuksuz sanıkların uzun süredir yargılanmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Tevfik Tepebaşı ve Ahmet Doğan’ın tutuklanmasına karar verirken diğer sanıkların serbest bırakılmasına devam kararı aldı. Bir sonraki duruşma 17 Şubat’ta yapılacak.

“Umarız kaçmamışlardır”

Anka Haber Ajansı’na göre, sanık Ahmet Doğan hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verildi. Ebrar Sitesi K Blok’ta ailesini kaybeden Fatma Irmak, durumu değerlendirirken, “Sanık Doğan’ın hızla yakalanarak tutuklanmasını istiyoruz. Umarız kaçmamıştır” ifadelerini kullandı. (ANKA)

Related Posts

Almanya Başbakanı Merz Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık olduğunu söyledi. Merz, başkent Berlin’de Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin …

Günlerdir aranıyordu: Cesedi HES kanalında bulundu

Çorum’un Dodurga ilçesinde 3 gündür kayıp olan Ahmet Töremiş’in cansız bedeni HES kanalında bulundu.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

AKP’li Çelik açıkladı: Erdoğan haftaya DEM Parti heyetini kabul edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta DEM Parti heyetini kabul edeceğini açıkladı. Çelik, “Terörsüz Türkiye açısından önümüzdeki günler son derece önemli olacaktır” ifadelerini kullandı.