ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm dış yardımların durdurulduğunu duyurdu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı, İnceleme Başladı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID tarafından finanse edilen mevcut dış yardımlar askıya alındı. Bu kararın, yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, yardımların gözden geçirilmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki bir zorunluluk” olduğu vurgulandı. Harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği özellikle altı çizildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin bir kararname imzaladı. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacağı ödemelerin kesileceği ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Üç günlük servet sahibi oldular

Sistemdeki basit bir hesaplama hatası, binlerce Norveçliyi kısa süreliğine milyoner ilan etti. Üç gün boyunca büyük ikramiyeyi kazandığını düşünen oyuncular, gerçeği öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Almanya Başbakanı Merz Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık olduğunu söyledi. Merz, başkent Berlin’de Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin …

Günlerdir aranıyordu: Cesedi HES kanalında bulundu

Çorum’un Dodurga ilçesinde 3 gündür kayıp olan Ahmet Töremiş’in cansız bedeni HES kanalında bulundu.

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.