Havada geniş çaplı araştırma: 3 gündür uçaklar ikaz veriyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Trafik Alarmı

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen pilotlar uçağın radarından trafik ikazı aldılar.

Bu uyarı üzerine pilotlar durumu hava trafik kontrolörüne bildirdi. Yapılan deniz, hava ve kara kontrollerinde ise sistemde görülen trafik ikazının neden kaynaklandığı bulunamadı.

Pilotlar, denizde bir gemiden ya da drone’dan kaynaklanabileceğini belirttiği trafik ikazı durumuyla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ekipler tarafından yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Henüz netlik kazanmayan hafta sonu radarında görülen trafik ikazının sebebi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Telsiz Konuşmaları

Pilot: “Son yaklaşmada 300 feetlerde bir trafik ikazı aldık, drone olabilir başka bir uçakta olabilir. Bilginize.”

Kule: “Efendim bugün sabahtan beri bütün uçaklar bu ikazı verdi. Yetkililere iletildi, denizden de aramalar yapılıyor. Ancak bir türlü bulunamadı.”

Kule: “Efendim, 2,5 saattir bununla uğraşıyoruz bizde, sizden önce de birçok trafik bunu ikaz etti, kıyı emniyetine de bildirdik. Muhtemelen deniz üzerinden bir gemiden olduğunu tahmin ediyoruz.”

Kule: “Bu arada bilginize sizden önceki trafikler, meydana yaklaşma hattında 2,5 mil civarında muhtemelen gemiden geldiğini tahmin ettikleri, bir trafik alarmı aldılar. Durumu gözlemledikten sonra rapor edebilir misiniz acaba.”

Pilot: “500 feet altımızda alçalan bir trafik görüyoruz, bizde tanımlanamayan bir trafik olarak görülüyor. Şu an 5 mil önümüzde, 5 milde bir trafik takip ediyoruz. Bir önceki uçuşumuzda da bu ikazı almıştık. “

Related Posts

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

CHP Kurultay’ına ilişkin ceza davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

AKP’li Çelik açıkladı: Erdoğan haftaya DEM Parti heyetini kabul edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta DEM Parti heyetini kabul edeceğini açıkladı. Çelik, “Terörsüz Türkiye açısından önümüzdeki günler son derece önemli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Elon Musk ve Trump yeniden karşı karşıya: Tartışmalı tasarıyı ‘Utanç’ olarak niteledi

ABD’de gündemin üst sıralarında Başkan Trump’ın Kongre’den geçirmeye çalıştığı ve adını “Harika büyük güzel tasarı” adını koyduğu dev yasa tasarısı bulunuyor. Toplam 940 sayfadan oluşan tasarı, Trump’ın ilk döneminde yürürlüğe giren 2017 vergi …

Park halindeki tıra çarptı: Baba ve üç çocuğu kazada hayatını kaybetti

Manisa’da park halindeki tıra arkadan çarpan araçta baba ve üç çocuğu hayatını kaybetti.