Prof. Dr. Sarı: Marmara’nın kurtuluşuna tek çözüm denizin kirlilik yükünü azaltmak!

BURSA (İGFA) – Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, denizin dibini yorgan gibi örten müsilajın kalınlığının gün geçtikçe arttığını söyledi.

Konuyla ilgili gerek sosyal medyada, gerekse diğer platformlarda gündemde tutarak ilgili ve yetkililerin dikkatini çeken Prof. Dr. Mustafa Sarı, yaptığı son paylaşımında yüzeye çıkmaya başlayın müsilajı yakın zamanda Marmara’nın her yerinde görülmeye başlanacağını yineleyerek, son durumu gözler önüne serdi.

Prof. Dr. Sarı, dipte biriken müsilaj bir taraftan süngerler, pinalar, mercanlar gibi canlılara zarar verdiğini ifade ederek, çözüm konusunda denizin kirlilik yükünü azaltmak olduğunu vurguladı.

Bir an önce, 1 litre bile azaltabiliyorsak azot ve fosfor yükünü hafifletecek en küçük tedbiri bile göz ardı etmeden harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sarı, “Herkes birbirine bakıyor. Küçük yerleşimler, büyükleri, büyükler daha büyük kentleri sorumlu tutuyor. Oysa elbirliği ve işbirliği halinde her türlü kirliliği durdurup denizimizi bir an önce kurtarmalıyız. Unutmayalım; sular ısındıkça azot ve fosfor yükü bu haldeyken müsilaj daha da artacak. Şimdiden yüzeye çıkmaya başlayan müsilajı Marmara’nın her yerinde görmeye başlayacağız. Çok geç olmadan bir damla bile olsa denizin yükünü azaltıp, müsilajın şiddetini sınırlandırmalıyız” dedi.

Related Posts

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.

İsrail’i ziyaret eden ‘Avrupalı imamlar’a Avrupa İmamlar Konseyi’nden kınama

Avrupa İmamlar Konseyi isimli kuruluş, kendini “Avrupalı imamlar” olarak tanımlayan grubun, İsrail’e yaptığı ziyareti kınadı. Konsey’in açıklamasında, “Sözde imamların işgalci İsrail devletine yaptığı ziyaret ve suçlularla görüşmeleri hakkındaki medyaya yansıyanlar bizi şok etti” denildi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …