Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Daha 15 yaşındaydı: Genç futbolcu hayatını kaybetti

Iğdırspor’un 15 yaşındaki altyapı oyuncusu Ali Haydar Gürel, motosikletle yaptığı kazada yaşamını yitirdi. Genç sporcunun ölümü spor camiasını yasa boğdu.

Kulis: AKP koridorlarında bir saflaşma söz konusu, Nihat Zeybekci kabineye dönebilir

Kulis: AKP koridorlarında bir saflaşma söz konusu, Nihat Zeybekci kabineye dönebilir

BM Genel Kurul Başkanlığına eski Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock seçildi

Birleşmiş Milletler (BM) 80. Dönem Genel Kurul Başkanlığı için Genel Kurulda gerçekleştirilen oylamada, eski Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 188 oyun 167’sini alarak 2025-2026 dönemi için BM Genel Kurul Başkanı oldu.

Meksika’da yangın felaketle sonuçlandı: 12 kişi hayatını kaybetti

Meksika’da bir rehabilitasyon merkezinde yangın çıktığı bildirildi. Meksikalı yetkililer, yangında 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 3 kişinin yaralandığını kaydetti.

Rusya’da’da facia! Köprü trenin üstüne çöktü: 7 ölü, 3’ü çocuk 66 yaralı

Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, bölgedeki otoyol köprüsünün Klimov-Moskova seferini gerçekleştiren yolcu treninin üzerine çöktüğünü duyurdu. 7 ÖLÜ, 66 YARALI Arama kurtarma ekiplerinin olay yerindeki …

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Barış mutlaka kazanacak

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Barış mutlaka kazanacak