Trump’tan Mehmet Öz’e kritik görev! O merkezin başına geçiyor

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezleri (CMS) direktörlüğüne aday gösterdiği Türk kalp cerrahı Mehmet Öz’ü onayladı.

Senatoda yapılan oylamada, 53 “evet” oyuna karşı 45 “hayır” oyu alan Öz, böylelikle CMS Direktörlüğüne getirildi.

BU GÖREVE GETİRİLEN İLK TÜRK

Ülkedeki yaşlılara ve düşük gelirli gruplara sağlık hizmeti sunan en üst kurumları yönetecek olan Öz, bu göreve getirilen ilk Türk oldu.

CMS, 160 milyon Amerikalı için yıllık 1 trilyon dolardan fazla harcamayı kapsayan sağlık sigortası işleyişini denetliyor.

ABD’de Medicare, 65 yaş üstü yaşlılara sağlık hizmetleri sunan federal bir sağlık sigortası. Medicaid ise düşük gelir grubuna sağlık sigortası hizmeti veren federal ve eyaletler arası ortak programı içeriyor.

ABD basınında Öz’ün direktörlüğünün, Trump döneminde yaşanan federal küçülme kapsamında “sağlık programlarının çalkantılı döneme gireceği” bir zamana denk geldiğine dikkati çekildi.

CMS’de, bu dönemde sağlık hizmeti maliyetlerinin düşürülmesi kapsamında yaklaşık 300 çalışanın işten çıkarılması bekleniyor.

“HER DÜZEYDE UYGULANABİLİR” MEDICAID VURGUSU

Geçen ay Senato Finans Komitesi tarafından düzenlenen oturumdaki konuşmasında Öz, ABD’de sağlık sigortası programlarının uygulanabilirliğini sağlamanın gerekliliğine dikkati çekmişti.

Öz, “Hastaların bugün ve gelecekte hastalanmaları durumunda onları koruyacak kaynaklara sahip olmalarını sağlamak istiyorum. Medicaid’i korumanın yolu, her düzeyde uygulanabilir olduğundan emin olmaktır.” demişti.

Bir hekim olarak geçmişinden ve kazandığı 10 Emmy Ödülü’nden bahseden Öz, yönetmek istediği CMS kurumunun hedeflerini, bu çerçevede Amerikalıların yaşam beklentisini iyileştirmenin önemini vurgulamıştı.

ABD’de Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Haugh görevinden alındı

Related Posts

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Barış mutlaka kazanacak

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Barış mutlaka kazanacak

Kürt müzakere heyeti Şam’da

İmzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesini görüşecekler

Vizesiz dönem başladı: Azerbaycan ile Çin arasında tarihi anlaşma

Azerbaycan ile Çin arasındaki vize muafiyeti anlaşması onaylandı.

DİSK ve KESK’ten belediyelere yönelik operasyonlara tepki: ‘Halk iradesine saygıyı yine halk öğretecek’

CHP’li belediyelere yönelik art arda yapılan gözaltı operasyonlarına meslek örgütlerinden tepki geldi. DİSK ve KESK, iktidarın seçimle kazanamadığı yerleri yargı yoluyla baskı altına almaya çalıştığını belirterek, “Halkın iradesine saygı duymayı yine bu halk öğretecek” dedi.

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Seul metrosunda kundaklama girişimi: Yolcular tahliye edildi

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir metro vagonunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Olayın, 60 ila 70 yaşlarında olduğu belirtilen bir erkeğin gerçekleştirdiği kundaklama girişimi sonucu meydana geldiği bildirildi …