Suudi Arabistan’dan Kaçak Hac Ziyaretlerine Önlem

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerine karşı yeni önlemler aldı

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerini engellemek amacıyla alınacak tedbirler kapsamında, 29 Nisan’dan itibaren Hac vizesi dışında herhangi bir vizesi bulunmayan kişilerin Mekke’ye giriş veya Mekke’de kalışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hac vizesi sahipleri dışında kalan herhangi bir vizeli kişinin 1 Zilkade 1446 (29 Nisan 2025) tarihinden itibaren Mekke’ye giriş ve çıkışlarına izin verilmeyeceği kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada umre ibadetini yerine getirecek kişilerin Suudi Arabistan’a giriş yapabilmeleri için son tarihin 13 Nisan, çıkışlar için ise 29 Nisan olduğu belirtildi.

Umre vizesi alınmasının 10 Haziran’a kadar durdurulacağı belirtilen açıklamada, “Mekke’ye giriş yapabilmek için çalışma izni, Mekke İdaresi tarafından verilen oturma izni veya geçerli bir hac vizesi olması zorunludur.” denildi.

Suudi Arabistan, 2024 hac sezonunda birçok kişinin izin almadan Mekke’ye gelmesi nedeniyle altyapı ve sağlık hizmetlerinde artan baskı sebebiyle “kaçak hac” ziyaretlerini önlemek amacıyla yeni tedbirler almaya başlamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Raşa Evrensel – Güncel

Related Posts

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Hastalık, sadece 3 gece az uykudan sonra ortaya çıkıyor: Araştırmacılar alarm veriyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, sadece üç gece boyunca az uyumak bile ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uppsala Üniversitesi’nden araştırmacılar, uykusuzluğun kalp hastalığı riskini artıran değişiklikleri tetiklediğini ve vücuttaki inflamasyon seviyelerinin hızla arttığını ortaya koydu.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Mounjaro ve Wegovy: Kilo verme ilaçlarının hangisi daha etkili?

Anne-babanın bu alışkanlığı çocuklarda depresyon riskini artırıyor

Avustralyalı bilim insanları, küçük çocukların yanında sık sık telefon ya da tablet kullanan ebeveynlerin, farkında olmadan çocuklarının beyin gelişimine zarar verebileceğini ortaya koydu. Yeni araştırmaya göre bu alışkanlık, dikkat eksikliği, duygusal dengesizlik ve hatta depresyon riskini artırıyor.

Talasemi tehlikesi: Taşıyıcılık oranı yüzde 2,1 ‘e ulaştı

Halk arasında “akdeniz anemisi” olarak bilinen talasemi için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Bağcı açıklamada bulundu. “Türkiye’de talesemi taşıyıcılık oranımız yüzde 2,1 ama bölgelerde değişiyor. Bazı bölgelerde daha yoğun yüzde 0,6 ile yüzde 13 arasında bu oran değişiyor” dedi.