Ahmed Şara’dan Suriye’ye uygulanan ‘yaptırımlara’ ilişkin açıklama

Suriye Cumhurbaşkanı Fransa’da İsrail Saldırıları Hakkında Konuştu

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Fransa ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı’nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarıyla ilgili konuşan Şara, “Ara bulucularla bölgedeki durumu sakinleştirmek ve gerginliği azaltmak için çaba harcanıyor. Bu sayede her iki tarafın da kontrolünden çıkmadan önce olayların önlenebileceği bir noktaya gelinmeye çalışılıyor.” açıklamasında bulundu.

İsrail’in rastgele ve düzensiz bir şekilde Suriye’ye müdahale ettiğini belirten Şara, “İsrail, 1974 tarihli anlaşmayı ihlal etmiştir. Şam’a ulaştıktan sonra, ilgili taraflara Suriye’nin 1974 anlaşmasına bağlı olduğunu ve UNDOF güçlerinin Golan Tepeleri’nde mavi hatta geri dönmeleri gerektiğini ilettik. UNDOF güçlerinin Şam’a ziyaretleri oldu. İsrail’in Suriye’nin iç işlerine müdahale etmeyi durdurması ve Suriye’nin hava sahasını ihlal etmemesi için baskı yapmak amacıyla İsrail ile ilişkisi olan ülkelerle iletişim halindeyiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Şara Beşar Esad rejimi döneminde Suriye’ye uygulanan yaptırımlara da değinerek, yaptırımların devam etmesinin herhangi bir gerekçesi olmadığını vurguladı.

Related Posts

Dünya diken üstünde: Hindistan hükümeti tüm izinleri iptal etti

Delhi hükümeti, Hindistan ile Pakistan arasında tırmanan gerilim nedeniyle tüm kamu görevlilerinin izinlerini ikinci bir emre kadar iptal etti. Hizmetler Departmanı tarafından geç saatlerde yayımlanan resmi açıklamada, mevcut durum ve olası acil …

Trump’tan ilk ABD’li Papa Prevost’a tebrik

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ABD’li Papa Robert Prevost’u tebrik etti.

Trump beklenen açıklamayı duyurdu: Çığır açan bir anlaşma yaptık

ABD Başkanı Donald Trump, “24 saat içinde dünyayı sarsacak olumlu” duyurusunu açıkladı ve “İngiltere ile çığır açan bir anlaşma yaptık” dedi. Trump açıklamasının ardından sözü İngiltere Başbakanı Keir Starmer’e bıraktı. Starmer, ABD ve İngiltere arasında yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki “yakın müttefikliği” yeniden ortaya koyacağını söyledi.

Komisyonda gerginlik! CHP’li Murat Emir’den Hüseyin Yayman’a: ‘Bizi de susturamazsınız!’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında, komisyon toplantısı sırasında usul tartışması yaşandı. Yayman, konuşmasının ardından usul tartışması başlatmak isteyen Emir’in isteğini reddetti ve konukların konuşmasını istedi. Usul tartışması yapılmadan gündeme geçilemeyeceğini belirten Emir ise “Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğunuz gibi bizden de korkuyorsunuz. Bu Meclisi susturamayacaksınız, hukuksuzluklarınızın altında kalacaksınız” dedi.

Ağıralioğlu’ndan ‘Terörsüz Türkiye süreci’ için referandum çağrısı: ‘Devletin başında devlet geldi, başımıza gelmeyen kalmadı’

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, iktidarın “terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı sürecin, şeffaflık ilkesiyle kamuoyuna anlatılması gerektiğini belirterek, “Referandum istiyoruz. Çok seviyorsunuz referandum yapmayı. Millet iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Biz de milletten başka onay merci kabul etmiyoruz” dedi.

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Irak arasında, göç, eğitim, uyuşturucuyla mücadele, afet ve acil durum yönetimi, bilgi ve iletişim teknolojileri, savunma sanayisi, yükseköğretı̇m, metroloji ve hukuk alanında anlaşmalar imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir