DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: ‘İran’ın bulunduğu zemin tüm müdahalelere davetiye çıkarıyor’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PİA, DDKD, KKP, Azadi Hareketi, KDP, PSK gibi parti ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Bakırhan, İnsan ve Özgürlükler Partisi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “DEM Parti olarak mevcut süreç hakkında hem parlamentoda hem parlamento dışındaki birçok siyasi partiyle görüşmeler yaptık. Şimdi Kürdi partilerle bir araya gelerek süreci tartışmak, PİA ve diğer partilerin eleştiri ve önerilerini dinlemek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Öcalan, Kürdi partilerin fikirlerini önemsediğini belirtti ve bu yüzden onların eleştirilerini ve önerilerini dikkatle dinleyip not aldığımızı ifade etti.”

“DEM PARTİ İLE AK PARTİ ARASINDA YÜRÜTÜLEN BİR SÜREÇ DEĞİL”

Görüşmelerde diğer partilerin fikirlerini aldıklarını belirten Bakırhan, “Bu süreç sadece DEM Parti ile AK Parti arasında yürüyen bir süreç değil. Demokratik toplum anlayışı, 86 milyonu kapsayan, herkesin eşit yurttaş olarak yaşayacağı bir zemin oluşturmayı hedefler. Bu sebeple bu süreç hepimizi ilgilendiriyor. Bu mesele çok önemlidir çünkü bu, 86 milyon insanın yaşamını etkileyecek bir konudur. PİA gibi bölgede güçlü olan partilerin fikirlerini önemsiyor ve ittifak gücümüz olarak görüyoruz.”

“SÜRECİN DAHA İLERİ GİTMESİNİN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

Bir gazetecinin “sürecin ne aşamada olduğu” sorusuna cevap veren Bakırhan, “Süreç henüz çok başında. Süreç kötü gitmiyor ancak daha ileri gitmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu süreci ilerletmek için çalışıyoruz. Yakın zamanda, süreçle ilgili daha geniş bilgileri paylaşabileceğiz.” dedi.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt liderleriyle yapmak istediği görüşmeye de değinen Bakırhan, “Öcalan, ulusal birliği önemsediği bilinen bir siyasi liderdir. Bu sebeple Kürt liderlerle görüşmesi önemlidir. Bu görüşme, sürece büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

“İRAN BİR AN ÖNCE KENDİ MESELELERİNİ DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZMELİ”

İran’a yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakırhan, “İsrail’in saldırgan politikalarını kınıyoruz. Gazze’deki zulme karşı duruyoruz. İran’ın önünde demokratik bir yol bulunmakta. İran, kendi iç meselelerini demokratik yollarla çözmeli. İran, demokratikleşerek emperyalist müdahalelere karşı kendisini koruyabilir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Lozan’ın perde arkası: Hezimet mi yoksa zafer mi?

Yeni Şafak’ın Hafıza “Büyük Resim” serisi tarih sahnesinin kritik kırılma noktalarını yeniden gündeme taşıyor. İbrahim Ufuk Kaynak, Lozan sürecinde İngiltere’nin İstanbul Hükûmeti’ni masaya oturtma hamlesinin engellendiğini ve saltanatın kaldırılmasıyla temsil yetkisinin Ankara’ya geçtiğini vurguluyor. Kaynak’a göre Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’nın mirasını devam ettiren köklü bir devlet geleneğinin parçası. Lozan’da yaşanan telgraf trafiği, İngiltere’nin yoğun diplomatik baskısı ve uluslararası güç oyunları, bu büyük mücadeleyi şekillendirdi. “Türkiye sıfırdan kurulmadı, büyük bir devlet geleneğinin devamıdır” diyen Kaynak, Lozan’ın sadece bir anlaşma değil, milli iradenin ve egemenliğin yeniden inşası olduğunu ortaya koyuyor.

Vezirköprü’de 5 Bin Kök Kenevir Ele Geçirildi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, kenevir ekimi yapan 2 kişi gözaltına alındı.

Özel hastanede doktorsuz doğum skandalı

Ankara’da özel hastaneye başvuran bir kişinin doktor bulunmaması nedeniyle odada kendisinin doğum yaptığı iddia edildi.

Kapıkayafest’te Kano Yarışı Heyecanı

Bafra’da düzenlenen Kapıkayafest’te kano yarışı yapıldı, Kerim Tenha birinci oldu.

Ortaca’da Tarım Arazisinde Yangın

Muğla’nın Ortaca ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı, müdahale devam ediyor.

Bu popüler mesleği seçecekler bir kez daha düşünsün: Artık mesai bitimine kadar oturmak yasak

Bu mesleği seçmeden önce bir kez daha düşünün… Artık mesai bitimine kadar oturmak yasak oldu. Yeni uygulama çalışanları isyan ettirdi. İşte yrıntılar…