İsrail yine yardım noktasını vurdu, 12 kişi öldü

İsrail’in Gazze’deki Ablukası Insani Felaketi Derinleştiriyor

İsrail’in Gazze’deki ablukasını sıkılaştırarak yardım girişini kısıtlaması, insani felaketi daha da ağırlaştırdı. Bu sefer de hedefinde yardım almak isteyen siviller vardı.

Netzarim Koridoru’nun yakınlarında yardım bekleyen sivillere ateş açan İsrail askerleri sonucunda 12 Filistinli hayatını kaybetti, 90 kişi yaralandı.

Açlık Krizi Gazze’de Derinleşiyor

Gazze Şeridi, İsrail’in katliamları ve insani yardım girişini engelleyen sıkı kuşatması altında. Burada açlık yayılırken, su, ilaç, tıbbi malzemeler ve hijyen ürünleri bulunamıyor.

Özellikle çocuklar olmak üzere açlıktan dolayı ölümler artıyor.

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana açlıktan 92’si çocuk olmak üzere toplam 162 kişi hayatını kaybetti.

Related Posts

İsrailli bakandan Mescid-i Aksa’ya bir baskın daha

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bir kez daha baskın düzenledi.

Hatay’da 42 düzensiz göçmen yakalandı

Hatay’da bir kamyonetin kasasında 42 kaçak göçmen yakalandı.

Rusya’da 6,3 büyüklüğünde deprem

Rusya’nın Kuril Adaları açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Rusya, Ukrayna’nın doğusuna saldırı düzenledi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor.

Orman yakmak için benzin aldılar! Mersin’de iki kişi tutuklandı

Mersin’in Anamur ilçesinde kasten orman yaktığı belirlenen Sinan Kedi ve Serkan Yıldız, tutuklandı.

İklim krizi beynimizi de etkiliyor: Sıcak hava nörolojik hastalıkları tetikliyor

İklim değişikliğiyle artan sıcak hava dalgaları, epilepsi ve demans gibi nörolojik hastalıkları tetikleyerek beyin fonksiyonlarını zorluyor.