Antalya Muratpaşa’da üretmenin yaşı yok

ANTALYA (İGFA) – Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 60 yaş ve üstü kent sakinlerine yönelik çalışmaları, 2014 yılında başladı.

Dünya Yaşlılar Günü’nde Falez 2 Park’ta açılan ilk yaşlı evi, zamanla Fener, Soğuksu, Kızılsaray ve Konuksever mahallelerine de yayıldı. Bugün 7 bin üyesi bulunan yaşlı evlerinde kadınlar, geleneksel el işçiliğini sanatla buluşturarak üretimin bir parçası haline geldi.

Emekli ve yaşlı kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyen proje, ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesi iş birliğiyle hayata geçti. Eğitimlerin ardından kadınlar, ürettikleri amigurumi anahtarlıkları satışa sundu. ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesi tarafından satın alınan 5 bin anahtarlık, kadınlara 60 bin liralık bir gelir sağladı.

“İlk başta vakit geçirmek için başladık, şimdi kazanç sağlıyoruz” diyen kadınlar, üretmenin kendileri için yalnızca ekonomik bir katkı değil, aynı zamanda sosyal hayata katılmanın da önemli bir aracı olduğunu vurguladı.

Related Posts

Amasya’da mahşeri kalabalık: CHP Lideri Özgür Özel konuşuyor

CHP tarafından düzenlenen ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

Son dakika… Özgür Özel kararını verdi! Amasya mitingi iptal edilmedi: Gözler saat 20.30’da!

Son dakika haberi… CHP’ye 3 büyükşehir belediyesine yönelik yeni operasyonların ardında bu sabah MYK’yi toplayan Genel Başkan Özgür Özel’in, bugünkü Amasya mitingini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre Özel, mitingi iptal etmeme karar aldı. Miting, saat 20.30’da gerçekleşecek.

Bu ülkede günlük 100 dolar vergi var ama turistler akın ediyor

Günlük 100 dolarlık turist vergisiyle dudak uçuklatan bu ülke, yine de gezginlerin gözdesi çünkü burada ödenen ücret, doğayı ve kültürü koruma felsefesinin bir parçası olarak görülüyor…

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Son Dakika… Saraçhane mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi

Son Dakika Haberi… CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Saraçhane’de düzenlediği 100. gün mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi.

Cesedi arazide battaniyeye sarılı halde bulunmuştu: Kan donduran gerçek ortaya çıktı

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde iki ay önce arazide battaniyeye sarılı erkek cesedi bulunmasına ilişkin yakalanan 5 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Cinayetle ilgili ortaya çıkan gerçekler ise kan dondurdu.