Bir adımda ülke değiştirin: Dünyanın en ilginç sınırları

Dünya haritasına baktığınızda sınırların genellikle belirli çizgilerle ayrıldığını görürsünüz. Ancak bazı ülkelerin sınırları o kadar ilginç ki, haritaya bakınca bile şaşkınlık yaratıyor. Kimi zaman bir binanın ortasından geçen sınırlar, kimi zaman birkaç metre mesafeyle bambaşka bir zaman dilimine girmek gibi ilginç durumlar ortaya çıkıyor. İşte dünyanın en dikkat çekici sınırları!

1. Diomede Adaları (ABD – Rusya) 

Büyük ve Küçük Diomede Adaları, Bering Boğazı’nda yer alıyor. Büyük Diomede Rusya’ya, Küçük Diomede ise ABD’ye ait. Ancak aralarındaki en ilginç detay, sadece 3,8 km mesafede olmalarına rağmen 21 saatlik zaman farkı olması! Bu nedenle Büyük Diomede “yarının adası” olarak anılıyor.

2. Baarle Kasabası (Belçika – Hollanda) 

Belçika ve Hollanda’nın sınırları arasındaki Baarle kasabası, tam anlamıyla sınır karmaşası yaşatıyor. Belçika toprakları içinde Hollanda’ya ait 26 farklı bölge bulunuyor ve sınır bazı evlerin içinden geçiyor. Öyle ki, bazı evlerde mutfak Belçika’da, salon Hollanda’da kalabiliyor!

3. Everest Dağı (Nepal – Çin) 

Dünyanın en yüksek noktası olan Everest’in zirvesi hem Çin hem de Nepal sınırları içinde yer alıyor. Eğer zirveye ulaşırsanız, aynı anda iki ülkede bulunma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

4. Kaliningrad (Rusya – Avrupa) 

Kaliningrad, Rusya’nın bir parçası olmasına rağmen Rusya anakarasından tamamen kopuk durumda. Litvanya ve Polonya arasında yer alan bu toprak parçası, Rusya’ya bağlı en ilginç bölgelerden biri.

5. Derby Line Kütüphanesi (ABD – Kanada) 

ABD ve Kanada arasındaki Derby Line kasabasında bulunan Haskell Kütüphanesi ve Opera Binası tam olarak iki ülkenin sınırında yer alıyor. Binanın bir kısmı Kanada’da, bir kısmı ABD’de olduğu için binanın içinde yürürken ülkeler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

6. Bir Tawil (Mısır – Sudan) 

Dünyada hiçbir ülkeye ait olmayan nadir toprak parçalarından biri olan Bir Tawil, Mısır ve Sudan arasında yer alıyor. İlginç olan, her iki ülkenin de bu bölgeyi istememesi!

Related Posts

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.

İsrail’i ziyaret eden ‘Avrupalı imamlar’a Avrupa İmamlar Konseyi’nden kınama

Avrupa İmamlar Konseyi isimli kuruluş, kendini “Avrupalı imamlar” olarak tanımlayan grubun, İsrail’e yaptığı ziyareti kınadı. Konsey’in açıklamasında, “Sözde imamların işgalci İsrail devletine yaptığı ziyaret ve suçlularla görüşmeleri hakkındaki medyaya yansıyanlar bizi şok etti” denildi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …