Bloomberg: Ukrayna, Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybedebilir

ABD’li Yetkililer: Ukrayna, Kursk’ta Toprak Kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıldan fazla bir süredir devam ederken, ABD basınına bilgi veren ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye başladığını ve bu bölgedeki toprakların tamamını kaybedebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’e konuşan ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere göre, Ukrayna’nın Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybetme ihtimali var. Rusya’nın karşı saldırısı sonucunda Ukrayna’nın Kursk’ta ilerlediği toprakların yaklaşık yarısını kaybettiği belirtilen haberde, ABD’li yetkililerin öngörülerine yer veriliyor. Beklenti, Ukrayna’nın ilkbahara kadar geri kalan toprakları da kaybedebileceği yönünde ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya ile olası ateşkes müzakerelerinde önemli bir kozunu kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde Rusya tarafında savaştığı iddialarına da haberde yer veriliyor.

ABD’Lİ YETKİLİLERİN UMUDU ‘GERİ ÇEKİLME’

ABD’li yetkililere göre, eğer Moskova Ukrayna’yı Kursk’tan çıkarmak için ocak ayında bir saldırı başlatırsa, Ukrayna Kursk’ta elinde bulundurduğu toprakları sadece ilkbahara kadar tutabilir ve sonrasında ya kuşatılabilir ya da geri çekilmeye zorlanabilir. Kimliklerini gizli tutarak konuşan ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın Kursk’taki topraklarda beklenenden daha uzun süre direndiğini ve bunun kısmen ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze kullanma izni vermesiyle sağlandığını belirtiyor.

Bir başka ABD’li yetkili ise Ukrayna’nın Kursk’taki amaçlarının toprakları elinde tutmaktan ziyade Rusya’yı zayıflatmak olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda, olası bir geri çekilmenin ‘taktik bir başarı’ olarak değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Bloomberg’e konuşan yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in çok fazla kayıp vermemek adına erken bir geri çekilme emri vereceğini umduklarını ifade ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Şiddetli rüzgar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

Yeni Zelanda’da etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Depremde hasar gören 4 okul riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan denetimlerde hasar gören 4 okul riskli bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Erdoğan’dan ‘bant’ göndermeli İBB çıkışı… Kürsüden gözdağı verdi: ‘Bakalım Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP’li telef olup gidecek…’

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi hedef aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, partisini ahtapot gibi saran “rüşvetçileri, arsızları, sahtekarları” demokrasi kahramanı ilan etmekle suçlayan Erdoğan, “Bakalım Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP’li telef olup gidecek” dedi. Erdoğan ayrıca partisine bir “seçim” mesajı da verdi.

Kaynak atölyesinde panik anları

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kaynak atölyesinde spiral makinesiyle kesilmek istenen varil, patlayarak paniğe neden oldu.

İran’da liman patlaması: Can kaybı 70’e yükseldi

İran’ın Bender Abbas kentindeki limanda cumartesi günü yaşanan şiddetli patlamada ölü sayısının arttığı açıklandı.

Trafikte tartıştığı sürücüye satırla saldırdı

İzmir’de trafikte sürücülerden biri, diğerine satırla saldırdı. Yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir