Bolu, tabiat ve milli parklarıyla geçen yıl nüfusunun 7 katı ziyaretçiyi ağırladı

Bolu, Doğa Tutkunlarını Geçen Yıl Ziyaretçi Akınına Uğrattı

Bolu, eşsiz tabiatı ve milli parklarıyla adeta “doğanın kalbi” olarak anılmaktadır. Geçen yıl, nüfusunun 7 katı ziyaretçiyi ağırlayan bu şehir, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi.

Şehrin yüzde 65’i ormanlarla kaplı olup dört mevsim güzellik sunmaktadır. Yedigöller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü Milli Parkı gibi doğal alanlar, ziyaretçilerin gözdesi haline gelmiştir.

Ankara ve İstanbul gibi büyük metropoller arasında konumlanan Bolu, 324 bin 789 nüfusuyla geçen yıl 2 milyon 303 bin 762 ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Abant Gölü Milli Parkı’nı tercih eden 1 milyon 490 bin 302, Gölcük Tabiat Parkı’nı gezen 524 bin 251 ve Yedigöller Milli Parkı’na giden 289 bin 209 ziyaretçi, doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşamıştır.

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, Bolu’nun geniş kitlelere seslendiğini ve doğal güzellikleriyle doğaseverlerin ilk tercihleri arasında bulunduğunu belirtmiştir.

Ergül, kentteki tabiat ve milli parkların giderek artan ilgi gördüğünü ve Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar alanlarının 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladığını vurgulamıştır.

Ziyaretçi sayısının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Ergül, gelecek dönemde daha fazla ziyaretçi beklediklerini ifade etmiştir.

Ergül, Bolu’nun “doğanın kalbi” olduğunu belirterek, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen doğal alanların huzurlu ortamının ziyaretçileri etkilediğini sözlerine eklemiştir.

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

Related Posts

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Haftaya bakış: Apple’ın WWDC 2025 tanıtımında hangi gelişmeler yaşandı?

Son dakika… Erdoğan’la Trump arasında kritik görüşme

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la son 24 saatte ikinci kez ‘İsrail-İran’ı görüştü.

RDIF Başkanı Dmitriyev: Trump karşıtı protestolar ‘renkli devrimlerle’ aynı senaryoya sahip

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, ABD’deki Trump karşıtı protestoların ‘renkli devrimlerle’ aynı senaryoya sahip olduklarını belirtti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: ‘İran’ın bulunduğu zemin tüm müdahalelere davetiye çıkarıyor’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İsrail’in saldırgan politikalarının karşısında olduklarını belirterek İran’daki rejime ilişkin ”Şu anda bulunduğu zemin tüm müdahalelere aslında davetiye çıkaran bir zemindir” ifadelerini kullandı.

Harita yeniden çiziliyor!

Saldırı, merkezi yönetimin gücünü zayıflatıp Kürtler, Azeriler, Beluçlar gibi azınlıkları harekete geçirebilir.

Atatürk sevgisine ceza

Aracın arka camındaki Atatürk çıkartmasına ceza kesen jandarma iddiaya göre üzerine vurarak, “Bunu buradan sökeceksin, yoksa yine ceza keserim” dedi.