Doğal mide koruyucu 2’sinin karışımında saklı! Hazımsızlığa son, hiç ekşimiyor

Günümüzde mide rahatsızlıkları birçok insanın ortak sorunu haline geldi. işlenmiş gıdalar, stres, düzensiz beslenme ve asitli içecekler mide sağlığını tehdit eder. İlaçlara başvurmadan, tamamen doğal yollarla mideyi koruyabilmek mümkün.

Tahin ve muzun sağlığa sayısız faydası bulunuyor. İçerdikleri vitaminler, mineraller ve doğal maddeler sayesinde tüm sindirim sistemini destekleyebilirsiniz. İşte tahin ve muz karışımının faydaları.

Mide asidinin fazla üretildiği durumlarda reflü, yanma ve ekşime gibi sorunlar ortaya çıkar. Birçok kişi reflü probleminden muzdariptir. Asidi doğal yollardan dengeleyen muz, tahinle birleştiğinde mide duvarını kaplayarak asidin neden olduğu tahrişi önler.

Susamdan elde edilen tahin, doğal yağlar bakımından çok zengindir. Bu yağlar mide duvarını adeta bir kalkan gibi sarar ve mide mukozasını korur. Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına karşı mideyi yatıştırır. Ayrıca tahindeki antioksidan maddeler midedeki hücrelerin kendini yenilemesini sağlar.

Muz, lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu özelliği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için etkilidir. Tahin ekleyerek bağırsaklardaki faydalı bakterilerin beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bağırsaklarımızda bulunan sağlıklı bakterilerin yalnızca probiyotik besinlerle karşılanabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tahinin içerisindeki bileşenler de faydalı bakteriler için etkili bir iyileştiricidir. Muz ve tahin, bağırsak dostu bakterileri besleyen prebiyotikler açısından zengin besinlerdir.

Şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetleri olanlar için tahin ve muz harika bir ikilidir. Özellikle ağır yemeklerden sonra bu karışımı tüketebilirsiniz. Ayrıca tahinin içindeki kalsiyum, demir ve çinko gibi mineraller vücut direncini artırmaya yarar.

Bu iki besin de uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tahin, sağlıklı yağlar ve protein içerirken muz da karbonhidrat açısından zengindir. Doğal mide koruyucu karışımı hazırlamak son derece basit! Bir adet olgunlaşmış muz ve 1 yemek kaşığı tahin yeterli olacak.

Muzu çatal yardımıyla iyice ezin ve üzerine tahini ekleyerek güzelce karıştırın. Daha tatlı bir lezzet isterseniz içine bir tatlı kaşığı bal veya pekmez de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yoğurt ile karıştırarak daha da besleyici hale getirebilirsiniz. Bu karışımı özellikle sabah aç karnına veya ara öğün olarak tüketin.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.