Ferdi Tayfur için 40. Gün Mevlidi

Usta sanatçı Ferdi Tayfur’un vefatının 40’ıncı gününde Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde mevlit okutuldu.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) tarafından düzenlenen programa, sanatçının aile üyeleri ve sevenleri katıldı.

Akşam namazı öncesi vatandaşlar, 2 Ocak’ta hayatını kaybeden ses sanatçısı, besteci, söz yazarı ve sinema oyuncusu Ferdi Tayfur için bir araya geldi.

Tayfur için camide mevlit okutuldu.

MESAM Başkanı Recep Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak Ferdi Tayfur’un hatırasını en güzel şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, aile üyeleri arasındaki ihtilafların da sağduyunun galip gelmesiyle çözüleceğine inandığını söyledi.

Ergül, Ferdi Tayfur’un vefatının 40’ıncı gününde Adana ve Marmaris’te MESAM olarak mevlit okuttuklarını, usta sanatçının kızı Tuğçe Tayfur’un da Eyüp Sultan Camisi’nde mevlit okuttuğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Tabii ki onların da babasına karşı son görevini yapması gerekiyor. Biz bir sakınca görmüyoruz açıkçası. Ne mutlu ki soğuk havaya rağmen sevenleri burada, yalnız bırakmadı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. MESAM olarak üyelerimizin sadece ölümlerinde değil onlar yaşarken de huzurevlerinde ziyaret ediyoruz. Özel günlerinde de yanlarındayız ama cenaze söz konusu olunca ailelerinin yanında olarak ellerinden tutuyoruz.”

Etkin bir şekilde Ferdi Tayfur’un telif takibini yaptıklarının altını çizen Ergül, “Eğer kanuni varisleri tamam derse ben Ferdi Tayfur’un bir hologramının yapılması, bu şekilde yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer aile izin verirse bunu yapmaktan mutluluk duyarız.” şeklinde konuştu.

Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur da babası için akşam namazına müteakip Eyüp Sultan Camisi’nde 40. gün mevlidi okuttu.

Usta sanatçı için memleketi Adana’da Sabancı Merkez Camisi’nde, Marmaris’te ise Merkez Eski Camisi’nde mevlit programları düzenlendi.

Related Posts

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

Srebrenitsa Soykırımı anısına yapılan “Barış Yürüyüşü” başladı

1995’te Bosna Hersek’te gerçekleşen olayda 8 bin 372 sivil hayatını kaybetmişti

İmamoğlu’ndan Hikmet Çetinkaya paylaşımı

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya dün hayatını kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başsağlığı mesajı yayınladı.

İETT tüm otobüslerde denetimleri artırdı, uymayana büyük ceza kesilecek

stanbul’da toplu ulaşımın yüzde 52’sini sağlayan İETT, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle klima denetimlerini sıklaştırdı. Yolcu konforunu ve memnuniyetini artırmayı amaçlayan İETT, kendi filosundaki ve özel halk otobüslerindeki klima sistemlerini sahada aktif denetliyor.

95 kişi öldü 41 kişi kayıp… Selin bilançosu ağırlaşıyor

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 95’e yükseldi.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.