Gazze saldırısında 11’i çocuk 58 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne dün sabahtan başlayan saldırılarında 11’i çocuk en az 58 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Hastane kaynakları ve görgü tanıklarının aktardığına göre İsrail, yerinden edilenlerin kaldığı çadırları, sivillerin evlerini ve yardım almak için bekleyen Filistinlileri hedef aldı.

GAZZE SALDIRISINDA 11’İ ÇOCUK 58 KİŞİ ÖLDÜ

Son saldırılarda Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde bir eve düzenlenen bombardımanda 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’ya bağlı Zikim bölgesinde yardım bekleyenlere açılan ateşte ölü sayısı 16’ya, yaralı sayısı ise 40’a yükseldi.

İsrail’in orta kesimdeki Deyr el-Belah’ta sivillerin bulunduğu bir noktaya düzenlendiği saldırıda 5’i aynı bölgede, 2’si ise bir araca yapılan saldırıda olmak üzere 7 kişi öldürüldü.

Gazze’nin güneyinde ise bir eve yönelik saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Söz konusu can kayıplarına ek olarak, İsrail ordusu dün sabahın erken saatlerinden itibaren Gazze’nin farklı bölgelerinde en az 28 Filistinliyi daha öldürdü.

Dün sabahtan bu yana süren bombardımanlarda özellikle Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun ve Şucaiyye mahallelerindeki yapılar hava saldırıları ve topçu atışlarıyla hedef alındı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yürüttüğü saldırılarda 61 bin 499 kişinin öldüğünü, 153 bin 575 kişinin yaralandığını, 9 binden fazla kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

Related Posts

CHP’den Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun üçüncü toplantısına hazırlık: ‘Şehit aileleri komisyona davet edilsin’ önerisi

CHP’den Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun üçüncü toplantısına hazırlık: ‘Şehit aileleri komisyona davet edilsin’ önerisi

Vali Çelik, Şemdinli’de şehit ailelerini ziyaret etti

Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberindeki heyetle Şemdinli ilçesine bağlı Çalışkanlar köyü Kepenek mezrasında şehit ailelerini ziyaret etti.

Marmara’da kuvvetli rüzgar, Doğu’da sağanak

Meteoroloji’nin tahminlere göre Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken Van, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 12 Ağustos 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Gazze’de can kaybı 61 bin 499’a çıktı (11 Ağustos 2025)

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 69 artarak 61 bin 499’a çıktı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son …

Kuzeydoğu Suriye’de dikkat çeken askeri hareketlilik: ABD’den sonra Rusya da askeri varlığını güçlendiriyor

Kuzeydoğu Suriye’de dikkat çeken askeri hareketlilik: ABD’den sonra Rusya da askeri varlığını güçlendiriyor