Hasta çocuklar için kurulan Bir Dilek Tut Derneği 25 yaşında: ‘Dilek’ler güç veriyor

Bir Dilek Tut Derneği: Binlerce Çocuğun Hayaline Dokunuyor

Türkiye’de her yıl riskli hastalıklara yakalanan 15 bin çocuk bulunmaktadır. Bu çocukların hayallerini gerçeğe dönüştüren Bir Dilek Tut Derneği, her yıl daha fazla çocuğa umut olabilmek adına büyüyen bir hedefle faaliyet göstermektedir.

2000 yılında Carole Hakko tarafından kurulan dernek, 5-18 yaş arasındaki riskli hastalıklarla mücadele eden çocuklara umut aşılamayı hedeflemektedir. Kuruluşundan itibaren dernek, 2009 yılında Make-A-Wish Uluslararası Vakfı’nın Türkiye temsilcisi olmuştur ve bugüne kadar 5 bin 433 çocuğun dileğini gerçekleştirmiştir. Derneğin 370 gönüllüsü bu hayal projelerinde destek vermektedir.

Dernek, 25. Yılını Kutluyor

Derneğin genel müdürü Özlem Özen ile yapılan röportajda, Make-A-Wish Türkiye / Bir Dilek Tut Derneği’nin 25. yılını kutlama sevincine vurgu yapılmıştır. Dernek, bugüne kadar binlerce çocuğun hayalini gerçekleştirerek umut ve mutluluk dolu hikayelere imza atmıştır. Özen, derneğin en büyük başarısının riskli hastalıklarla mücadele eden çocuklara tekrar çocukluklarını hatırlatmak olduğunu vurgulamıştır.

Özen, pandemi ve deprem gibi zorlu dönemlerde uyguladıkları stratejileri paylaşarak, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak ve sahada destek vererek bu dönemleri atlatmaya çalıştıklarını ifade etmiştir.

Dernek, 2025 yılında farklı etkinlikler düzenleyerek daha geniş kitlelere ulaşmayı planlamaktadır. Gamer’lar için oyun etkinlikleri, sanatla iç içe etkinlikler ve online programlar gibi birçok aktivite organize edilecektir.

Destek Olma Zamanı

Derneğe katkı sağlamak isteyen herkesin, web sitesi üzerinden veya sosyal medya hesapları aracılığıyla bağış yapabileceği belirtilmiştir. Dernek, “Bir Lira Bile Yeter!” kampanyasıyla her türlü destekten memnuniyet duyduklarını vurgulamaktadır.

Dernek, 25. yıl için belgesel ve kitap projeleri gibi farklı etkinlikler planlamaktadır. Ayrıca, hastanelerle olan ilişkilerini güçlendirerek daha fazla çocuğa ulaşmayı ve gönüllü ağını genişletmeyi hedeflemektedir.

Related Posts

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.

Park halindeki araca silahlı saldırı kamerada

İstanbul Sultangazi’de park halindeki araç kurşunlandı. Yüzünü kapüşon ve maskeyle gizleyen saldırganın araca ateş açtığı anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Şam’dan Tel Aviv’e yeni teklif: ‘1974‘e dönelim’

İsrail ile Suriye arasındaki çatışmasızlık görüşmeleri ABD’nin arabuluculuğunda devam ederken Şam’dan Tel Aviv’e “1974 anlaşmasına dönmeye hazırız” önerisi gitti.

Amasya’da mahşeri kalabalık: CHP Lideri Özgür Özel konuşuyor

CHP tarafından düzenlenen ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

Son dakika… Özgür Özel kararını verdi! Amasya mitingi iptal edilmedi: Gözler saat 20.30’da!

Son dakika haberi… CHP’ye 3 büyükşehir belediyesine yönelik yeni operasyonların ardında bu sabah MYK’yi toplayan Genel Başkan Özgür Özel’in, bugünkü Amasya mitingini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre Özel, mitingi iptal etmeme karar aldı. Miting, saat 20.30’da gerçekleşecek.

Bu ülkede günlük 100 dolar vergi var ama turistler akın ediyor

Günlük 100 dolarlık turist vergisiyle dudak uçuklatan bu ülke, yine de gezginlerin gözdesi çünkü burada ödenen ücret, doğayı ve kültürü koruma felsefesinin bir parçası olarak görülüyor…