İkili ilişkiler bozuyor, sosyal izolasyona neden oluyor! Sağlıklı beslenme takıntısı hasta ediyor

Sağlıklı Beslenmeye Dair Bilinmesi Gerekenler

Son yıllarda sağlıklı beslenmeye yönelik farkındalığın arttığı belirten Uzman Klinik Psikolog Emine Akın Aytop, sağlıklı beslenme konusunun sosyal medyada ve günlük hayatta sık sık konuşulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Sağlıklı beslenmeye çalışmak iyi ama…

Aytop, sağlıklı beslenmeye çalışmanın önemli olduğunu ancak bazı durumlarda bu konuda aşırı takıntıya dönüşebileceğine işaret etti. Kişilerin sürekli en sağlıklı yiyecekleri araştırdığını ve bu konuya fazla zaman ayırdığını belirten Aytop, bu durumun “Ortoreksiya Nervoza” adını verdiği takıntılı bir duruma dönüşebileceğini vurguladı.



İkili ilişkiler bozulabiliyor, sosyal izolasyona neden olabiliyor

Aytop, Ortoreksiya Nervoza’nın kişilerin sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyebileceğine ve sosyal izolasyona neden olabileceğine dikkat çekti. Sağlıklı beslenme konusundaki takıntının dışarıda yemek yeme konusunda kaygı yarattığını ve kişilerin sosyal ortamlardan uzaklaşmasına neden olabileceğini belirtti.



Tedavi, multidisipliner bir yaklaşımla ele alınmalı

Ortoreksiya Nervoza’nın tedavisine multidisipliner bir şekilde yaklaşılması gerektiğini belirten Aytop, beslenme uzmanlarından, psikologlardan ve gerektiğinde psikiyatristlerden destek almanın önemli olduğunu vurguladı.



Mükemmeliyetçi bireylerde sıklıkla görülebiliyor…

Aytop, Ortoreksiya Nevroza’nın mükemmeliyetçi bireylerde daha sık görüldüğünü ve sosyal medyanın da bu durumu etkilediğini ifade etti. Belirli meslek gruplarındaki insanlarda bu takıntının daha yaygın olabileceğini söyleyen Aytop, tedavinin süreçte multidisipliner olarak ele alınmasının önemine değindi.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.