İmamoğlu’ndan Şam ziyareti açıklaması: İptal edildi!

İmamoğlu: Türkiye Bir Kişiyle Sınırlandırılamaz

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB’nin Şam ziyaretinin iptal edildiğini açıkladı. İmamoğlu, “Türkiye bir kişiyle sınırlandırılamaz. Bunu iyi anlamaları lazım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB heyetinin Şam ziyaretinin iptal edildiğini belirtti.

İmamoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şam benim ziyaretim değil. Kişisel bir seyahat değil. TBB ve İBB adına Şam’a heyetlerin gideceğini ifade etmiştim. Dışişleri Bakanlığı ile temas kurarak, başta Şam olmak üzere, demokratik ve laik bir Suriye devletinin kurulmasına nasıl katkı sunabileceğimize dair konuşmuştuk” dedi.

Pazar günü saat 14.00’e randevu verildi ve planlar başladı. Şam Valisi, TBB heyetinin ziyaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden sonra gerçekleşeceğini belirtti ve ziyareti iptal etti. Bu durumu kabul etmediğini belirten İmamoğlu, “En üst seviyedeki ziyaretler öncesinde bu tür görüşmelerin faydalı olacağını düşünüyorum. Teyitli bir randevunun 6 saat sonra iptal edilmesi için kimlerin devreye girdiğini merak ediyorum. Bu ziyaretin ertelenmesi için kimlerin devrede olduğunu herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir kişiyle tanımlanamaz. Türkiye bir kişiyle sınırlandırılamaz. Bunu iyi anlamaları lazım” şeklinde konuştu.

  • Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci Oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatçısı Olmayı Anlattı
  • Günün Öne Çıkan Haberleri:
  1. 2025’in İlk Seçim Anketinden Çarpıcı Sonuçlar: İki Parti Arasında 1,2 Puan Fark Var, Meclis’e 4 Parti Girebiliyor
  2. DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 Belediye Meclis Üyesi Gözaltına Alındı
  3. Mehmet Y. Yılmaz | Popülist Bir Sivil Darbeye Ne Kadar Hazırız?
  4. Ertuğrul Özkök: Neler Oluyor Neler; Bir MOSSAD Müdürü ve Bir İranlı Generalden Gelen Çarpıcı Bilgiler
  5. Acun Ilıcalı’nın “Hocamız Bayılıyor” Dediği İsmin De Bileti Kesildi; Fenerbahçe’de Yaprak Dökümü
  6. Spor Yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe Maçını Yorumladı: Gençlere “Saygı” Duymak, Maçı Zorlamamak, Elbette Kendi “Şıklığı” Taşıyor
  7. Los Angeles Yangını Büyümeye Devam Ediyor: “Yıkımın Etkisi Atom Bombası Gibi”

Related Posts

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

Srebrenitsa Soykırımı anısına yapılan “Barış Yürüyüşü” başladı

1995’te Bosna Hersek’te gerçekleşen olayda 8 bin 372 sivil hayatını kaybetmişti

İmamoğlu’ndan Hikmet Çetinkaya paylaşımı

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya dün hayatını kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başsağlığı mesajı yayınladı.

İETT tüm otobüslerde denetimleri artırdı, uymayana büyük ceza kesilecek

stanbul’da toplu ulaşımın yüzde 52’sini sağlayan İETT, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle klima denetimlerini sıklaştırdı. Yolcu konforunu ve memnuniyetini artırmayı amaçlayan İETT, kendi filosundaki ve özel halk otobüslerindeki klima sistemlerini sahada aktif denetliyor.

95 kişi öldü 41 kişi kayıp… Selin bilançosu ağırlaşıyor

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 95’e yükseldi.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.