İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde konumlanmış olan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmaktadır ve Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Tarihsel olarak çeşitli yerleşimlere ev sahipliği yapmış olan ada, günümüzde Türkiye’deki yüksek güvenlikli cezaeviyle tanınmaktadır. Tamamen askeri bir alandır ve sivil girişlere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı uygarlıklar tarafından kullanılmıştır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları dönemlerinde de önemini korumuştur. Cumhuriyet dönemi ile birlikte stratejik bir konumda yer aldığı için daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

Srebrenitsa Soykırımı anısına yapılan “Barış Yürüyüşü” başladı

1995’te Bosna Hersek’te gerçekleşen olayda 8 bin 372 sivil hayatını kaybetmişti

İmamoğlu’ndan Hikmet Çetinkaya paylaşımı

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya dün hayatını kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başsağlığı mesajı yayınladı.

İETT tüm otobüslerde denetimleri artırdı, uymayana büyük ceza kesilecek

stanbul’da toplu ulaşımın yüzde 52’sini sağlayan İETT, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle klima denetimlerini sıklaştırdı. Yolcu konforunu ve memnuniyetini artırmayı amaçlayan İETT, kendi filosundaki ve özel halk otobüslerindeki klima sistemlerini sahada aktif denetliyor.

95 kişi öldü 41 kişi kayıp… Selin bilançosu ağırlaşıyor

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 95’e yükseldi.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.