İsrail ordusu Suriye’nin ana karargahını vurdu!

İsrail Ordusu Suriye’nin Ana Karargahını Vurdu

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta boyunca, İsrail güçleri eski Suriye rejiminin Hermon Dağı bölgesinden sorumlu ana karargahına başarılı bir operasyon düzenledi.

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı’nı kabul etti

Ordu tarafından yapılan açıklamada, operasyon sırasında eski rejime ait askeri altyapılar, sığınaklar ve çeşitli silahlar ve mühimmatların tespit edildiği belirtildi. Bu arasında toplar, fırlatıcılar, havan topları, roketler, patlayıcı düzenekler ve mayınlar bulunmaktaydı. Tüm bu silahlar ve mühimmatlar ya imha edildi ya da ele geçirildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Suriye’deki terör altyapılarına karşı operasyonlarına devam ettiği vurgulanarak, özellikle Golan Tepeleri’nde yaşayan sivillerin güvenliğini sağlamak için bu faaliyetlerin yürütüldüğü ifade edildi.

Suriye’de Beşar Esad rejiminin devrilmesinden sonra, İsrail güçleri 1967’den beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’ne bitişik tampon bölgeye yerleşmiş ve Şam’ın güneybatısındaki Şeyh Dağı’nda askeri noktalar oluşturmuştu.

Related Posts

Şam’dan Tel Aviv’e yeni teklif: ‘1974‘e dönelim’

İsrail ile Suriye arasındaki çatışmasızlık görüşmeleri ABD’nin arabuluculuğunda devam ederken Şam’dan Tel Aviv’e “1974 anlaşmasına dönmeye hazırız” önerisi gitti.

Amasya’da mahşeri kalabalık: CHP Lideri Özgür Özel konuşuyor

CHP tarafından düzenlenen ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine Amasya, ev sahipliği yapıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

Son dakika… Özgür Özel kararını verdi! Amasya mitingi iptal edilmedi: Gözler saat 20.30’da!

Son dakika haberi… CHP’ye 3 büyükşehir belediyesine yönelik yeni operasyonların ardında bu sabah MYK’yi toplayan Genel Başkan Özgür Özel’in, bugünkü Amasya mitingini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre Özel, mitingi iptal etmeme karar aldı. Miting, saat 20.30’da gerçekleşecek.

Bu ülkede günlük 100 dolar vergi var ama turistler akın ediyor

Günlük 100 dolarlık turist vergisiyle dudak uçuklatan bu ülke, yine de gezginlerin gözdesi çünkü burada ödenen ücret, doğayı ve kültürü koruma felsefesinin bir parçası olarak görülüyor…

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Son Dakika… Saraçhane mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi

Son Dakika Haberi… CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Saraçhane’de düzenlediği 100. gün mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi.