İsrail’den Yemen’de hava harekâtı: DSÖ Başkanı Tedros havalimanı saldırısının ortasında kaldı

İsrail, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan uluslararası havalimanı dahil bir dizi hedefe hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında Hudeyde Limanı da hedef alındı.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sana’daki uluslararası havalimanında saldırının gerçekleştiği sırada bulunuyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava kuvvetlerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, “Husi terör örgütü”nün hedef alındığını savundu.

Netanyahu, “İran’ın kötülük ekseninin terör kolunu ortadan kaldırmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

DSÖ Başkanı Tedros, Yemen’deki tutuklu BM personelinin serbest bırakılması ve ülkedeki insani durumun değerlendirilmesi için Yemen’de bulunduğunu belirtti.

Tedros, saldırı sırasında yaşananları şu şekilde aktardı: “Yaklaşık iki saat önce Sana’dan uçağa binmek üzereyken, havaalanı bombardımana uğradı. Uçağımızın mürettebatından biri yaralandı. Havalimanında en az iki kişinin öldüğü bilgisi geldi.”

“Hava trafik kontrol kulesi, terminal binası ve bulunduğumuz yerden sadece birkaç metre ötedeki pist hasar gördü.”>

Sana’daki havalimanından yayınlanan görüntülerde, saldırıyla birlikte büyük bir panik yaşandığı açıkça görülüyor.

Husilerin kontrolündeki bir haber ajansı, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Liman ve havalimanının yanı sıra iki enerji santralinin de saldırıya uğradığı belirtildi.

Husiler, İsrail’in Gazze savaşını başlatması sonrasında, Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik nakliyeleri hedef almaya başladı.

Related Posts

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.

İsrail’i ziyaret eden ‘Avrupalı imamlar’a Avrupa İmamlar Konseyi’nden kınama

Avrupa İmamlar Konseyi isimli kuruluş, kendini “Avrupalı imamlar” olarak tanımlayan grubun, İsrail’e yaptığı ziyareti kınadı. Konsey’in açıklamasında, “Sözde imamların işgalci İsrail devletine yaptığı ziyaret ve suçlularla görüşmeleri hakkındaki medyaya yansıyanlar bizi şok etti” denildi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …