– İstanbul’a su sağlayan ve yaz döneminde kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle doluluk oranı azalan, Kırklareli’nin Vize ilçesindeki Kazandere Barajı’nın su seviyesi yükseliyo Geçen yıl kasım ayında yüzde 8 doluluk oranıyla kuruma noktasına gelen Kazandere Barajı’nın doluluk oranı son yağışlarla yüzde 77,21 olarak ölçüldü.
Bölgede etkili olan kar yağışının ardından barajın doluluk oranı son 3 ayda yaklaşık 10 kat arttı. Kazandere Barajı’nın doluluk oranı 2023 yılının aynı döneminde yüzde 3,91, 2024 yılının şubat ayında yüzde 57,96, 2025 yılında ise yüzde 77,21 olarak kayıtlara geçti.
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, “Geçen sene bu biraz daha düşüktü. Istrancalara aşırı derecede kar yağmasıyla barajlarımız bir tık daha iyi. Papuçdere Barajı da yaklaşık yüzde 54 seviyelerinde” diye konuştu.
(ANADOLU AJANSI)
More Stories
Sinan Çetin hakkında soruşturma: İfade verecek
Antalya’daki vahşet kan dondurmuştu! Pınar Zorlu davasında kan donduran sözler: Babam dediğini yaptı mı?
Parti liderine Erdoğan’a hakaretten ceza