İzmir Büyükşehir’den körfez temizliği için iş birliği

İZMİR (İGFA) – Akdeniz Kentler Ağı (MedCities) Genel Sekreteri Joseph Canals, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.

Karşılıklı iş birlikleri ve projelerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, katı atık yönetimi konusunda birlikte çalışabileceklerini ve özellikle İzmir Körfezi’nin temizliği için bir zirve gerçekleştirebileceklerini belirtti. Tugay ayrıca devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.

Canals: İzmir en büyük ve önemli üyelerden biri

Akdeniz Kentler Ağı (Medcities) Genel Sekreteri Joseph Canals ise MedCities’in toplamda 81 üyeye sahip olduğunu ve yaklaşık 5 milyon nüfusu ile İzmir’in MedCities’in en büyük ve en önemli üyelerinden biri olduğunu belirtti.

Karşılıklı projelerin gerçekleştirilmesi için MedCities’teki çalışma gruplarının önemine dikkat çeken Canals, bu grupların aktif olarak çalıştığını söyledi. Canals ayrıca kasım ayında gerçekleştirilecek Genel Kurul’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tugay’ın katılımının önemine değindi.

Related Posts

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.

İsrail’i ziyaret eden ‘Avrupalı imamlar’a Avrupa İmamlar Konseyi’nden kınama

Avrupa İmamlar Konseyi isimli kuruluş, kendini “Avrupalı imamlar” olarak tanımlayan grubun, İsrail’e yaptığı ziyareti kınadı. Konsey’in açıklamasında, “Sözde imamların işgalci İsrail devletine yaptığı ziyaret ve suçlularla görüşmeleri hakkındaki medyaya yansıyanlar bizi şok etti” denildi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …