“Karabağ” paylaşımı krize neden oldu! Almanya Azerbaycan’dan özür diledi

Azerbaycan ile Almanya arasındaki “bayrak” krizine ilişkin Almanya’dan açıklama geldi. Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Dörte Dinger, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ermenistan ziyareti sırasında sosyal medya hesabından Karabağ’daki eski sözde Ermeni yönetiminin bayrağını paylaşmasına ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev’e mektup gönderdi.

Mektupta, paylaşımın Steinmeier’in sosyal medya hesabında kısa bir süre kaldığını ve hatanın fark edilmesinin ardından hemen silindiğini belirten Dinger, “Bu gönderi teknik bir hata nedeniyle yayınlandı. Bunun Almanya’nın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ilişkin iyi bilinen tutumuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu hatadan dolayı çok üzgünüm. Söz konusu paylaşımın Azerbaycan’daki bazı kişiler arasında yanlış bir etki oluşturmasından dolayı içtenlikle özür dilerim. Cumhurbaşkanının yaklaşan ziyareti, Azerbaycan-Almanya ortaklığını güçlendirmeyi ve bölgedeki devam eden barış sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Paylaşımdan dolayı dün Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Ralf Horlemann Bakanlığa çağrılmış, paylaşımın Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı siyasi bir provokasyon olduğu belirtilerek, Almanya’dan özür dilemesi istenmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ermenistan ziyaretini tamamlamasının ardından bugün akşam saatlerinde Azerbaycan’a gidecek ve yarın resmi temaslarda bulunacak.

Related Posts

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Sosyete cenneti denizinden çıkanlar şoke etti!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sosyetenin tatil beldesi mavi bayraklı Türkbükü koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan kalas, tava, tencere, tava ve otomobil lastikleri görenleri şoke etti.

Bahçeli ve Tunç’un ardından Erdoğan da ‘TRT’ çağrısına yeşil ışık yaktı, CHP’den yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Rusya İHA ve füzelerle saldırdı: Ukrayna’nın askeri havaalanları hedef oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) Ukrayna’nın askeri havaalanı altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, saldırının hedefine ulaştığı kaydedildi.