Karsan CEO’su Okan Baş 2025 İçin Büyüme Hedeflerini Açıkladı
Karsan CEO’su Okan Baş, 2025 yılında yüzde 30’luk büyüme hedefini sürdürmeyi planladıklarını belirterek, elde edecekleri cironun 350-400 milyon avroya çıkacağını söyledi. Ayrıca elektrikli cirolarını da 200-250 milyon avroya yükseltmeyi beklediklerini ifade etti.
2024 Yılı Değerlendirmesi ve 2025 Hedefleri Sunumu
Karsan’ın 2024 yılı değerlendirmesi ve 2025 yılı hedefleri, CEO Okan Baş’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Baş, geçen yıl dünyada birçok ülkede seçimlerin yapıldığını ve son çeyrekte yaşanan değişimlerin otomobil endüstrisinde teknoloji sahipliğinde büyük zorluklara neden olduğunu belirtti. Ancak, bu zorluklara rağmen iyi sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.
- 2024 cirosu bir önceki yıla göre artarak 240 milyon avrodan 296 milyon avroya yükseldi.
- Elektrikli cironun toplam ciroya oranı yüzde 54’ün üzerine çıktı.
- Elektrikli ciro 106 milyon avrodan 161 milyon avroya çıktı.
Baş, operasyonel verimlilik ve rekabet gücü sayesinde karlılıklarını yüzde 28 artırarak 55 milyon avroya yükselttiklerini de açıkladı.
Karsan’ın Önemli Başarıları
Okan Baş, Karsan’ın elektrikli, hidrojen ve otonom araçlar konusunda dünya çapında önemli bir konuma geldiğini vurgulayarak, bu alandaki büyümeye dikkat çekti. Geçen yıl 540 elektrikli minibüs ve otobüs sattıklarını belirten Baş, her yıl yüzde 30 ile 40 arasında büyüme elde ettiklerini ifade etti.
Baş, Avrupa’da elektrikli dönüşümün önemli potansiyel olduğunu belirterek, Türkiye’den Avrupa’ya ihraç ettikleri 1258 elektrikli aracın 1033’ünün Karsan markalı olduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye’de de önemli projelere imza attıklarını ve ihracatın yüzde 82’sini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Gelecek Hedefler ve Büyüme Planları
Okan Baş, 2025 yılında elektrikli, hidrojen ve otonom araçlar alanında ürün gamını genişleterek pazar potansiyellerini artıracaklarını belirtti. Hedeflerinin elektrikli satışları 700’e, elektrikli parkları ise 2 bin 200’ye çıkarmak olduğunu söyleyen Baş, 2025 yılında yüzde 30’luk büyümeyi sürdürmeyi ve Renault iş birliğiyle üretimlerini artırmayı planladıklarını ifade etti.
Baş, ayrıca Avrupa ve Türkiye’de pazar paylarını genişleterek büyümeye devam edeceklerini ve yeni ürünlerle pazardaki konumlarını güçlendireceklerini sözlerine ekledi.
More Stories
Auto Kale Oto Ekspertiz ve Adana Sanayi Odası’ndan “Geleceğin Ustaları” konferansı
Güney Kore’de DeepSeek’in indirilmesi geçici olarak yasaklandı
Kalp hastalıklarının tedavisi için kalp kası yamaları geliştirildi