Kazakistan Cumhurbaşkanı’nından Zafer Günü mesajı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Zafer Günü Mesajı Verdi

Kazakistan Cumhurbaşkanı, Kazak halkının savaşın hem cephesinde hem de cephe gerisinde büyük katkılar sağladığını belirterek, tarlalarda ve fabrikalarda gece gündüz çalışan halkın emeklerinin zaferin kazanılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı, II. Dünya Savaşı’ndaki kahramanlıkların unutulmaması için ülke genelinde geniş kapsamlı anma etkinliklerinin düzenlendiğini ifade etti.

Zafer Günü kutlamaları kapsamında, Kazakistan genelinde yaklaşık 500 caddeye savaş kahramanlarının isimlerinin verildiğini ve başkent Astana’da geniş katılımlı bir askeri geçit töreni düzenlendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tokayev, yaptığı açıklamada, “Zafer Günü, bize barış, dostluk ve huzurun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor” diyerek, bu değerlerin Kazakistan’ın refahı ve istikrarlı gelişimi için temel oluşturduğunu söyledi. Tüm vatandaşlara ve gazilere sağlık ve mutluluk dileyen Tokayev, Zafer Günü’nün onurunu yaşattıkları için teşekkür etti.

Related Posts

İsyancılar baskın düzenledi! 6 asker hayatını kaybetti

Ulusal basındaki haberlere göre, Ituri eyaletinin Djugu bölgesine bağlı Lidda kasabasında devriye gezen askeri araca “Kongo’nun Kalkınması İttifakı” (CODECO) adlı isyancı grup üyeleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda, 6 askerin yaşamını yitirdiği …

Dışişlerinden Yunanlılara ‘Pontus’ tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan kaynaklarından yapılan sözde Pontus iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık tarihi gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan “hezeyan” dolu açıklamaların kınandığını bildirdi.

Saldırıya uğrayan kadın markete sığındı orada da kurtulamadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde P.D. adlı kadın, bir akaryakıt istasyonunda iddiaya göre tartıştığı bir kişi tarafından tekme ve yumruklu saldırıya uğruyor. Pompaların bulunduğu bölümde saldırıya uğrayan ve sığınmaya çalıştığı istasyondaki markette devam eden şiddet olayı güvenlik kameralarına yansıdı. Derbedilen P.D.’nin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ı tebrik etti. Erdoğan, “2024-2025 Süper Lig Şampiyonu olan Galatasaray futbol takımını, teknik heyetini ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Milletimizden çekinmeyin’ diyerek seslendi… PKK’nin ‘fesih’ kararı sonrası İmamoğlu’ndan iktidara çağrı: ‘Barış artık yüce Meclis çatısı altında yeşermeli’

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü PKK’nin fesih kararı sonrası iktidara çağrıda bulunarak, “Bu sürecin artık milletimizin gözü önünde, TBMM’de yürümesi adına gereğini yapın. Milletimizden çekinmeyin. Barış artık yüce Meclis çatısı altında yeşermeli” dedi.

Eski sevgilisini ve kardeşini vurdu, linçten son anda kurtuldu

Kütahya’da İbrahim K. (60), iddiaya göre bir dönem gönül ilişkisi yaşadığı komşusu Sevim A. (65) ve kardeşi Hüseyin A.’yı (50) çıkan tartışmada tabanca ile vurdu. Yaralanan 2 kardeş hastaneye kaldırılırken, yakınları tarafından darbedilen İbrahim K. ise gözaltına alındı.