Kızamık vakaları artıyor: Teksas’ta 48 vaka tespit edildi

Sağlık yetkilileri, Teksas’taki salgının hızla yayıldığını ve yakın eyaletlerde vakaların doğrulandığını belirterek, kızamığın ABD genelinde yayılmaya devam ettiğini aktardı.

Eyalet Sağlık Hizmetleri Departmanı’na (DSHS) göre, batı Teksas’ta kızamık salgını vakası 48’e yükseldi. DSHS sözcüsü, yaşanan vakaların eyaletteki 30 yıldan uzun süredir görülen en büyük kızamık salgını olduğunu bildirdi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne göre bu yıl Alaska, Georgia, New York ve Rhode Island’da da kızamık vakaları görüldü.

Related Posts

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.

İsrail’i ziyaret eden ‘Avrupalı imamlar’a Avrupa İmamlar Konseyi’nden kınama

Avrupa İmamlar Konseyi isimli kuruluş, kendini “Avrupalı imamlar” olarak tanımlayan grubun, İsrail’e yaptığı ziyareti kınadı. Konsey’in açıklamasında, “Sözde imamların işgalci İsrail devletine yaptığı ziyaret ve suçlularla görüşmeleri hakkındaki medyaya yansıyanlar bizi şok etti” denildi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …