Komisyonda gerginlik! CHP’li Murat Emir’den Hasan Yayman’a: ‘Bizi de susturamazsınız!’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Google Algoritma Değişikliğini Ele Aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, bugün AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında Google algoritma değişikliği ve sonuçlarını değerlendirmek üzere toplandı.

Başkan Yayman, açılış konuşmasının ardından konukları tanıttı. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yayman’a “Sizin yönetiminizi tartışmak üzere usul tartışması başlatılmasını istiyorum” dedi.

Başkan Yayman, Emir’in talebini reddederek konuklara söz vermek isteyince muhalefet milletvekilleri Yayman’ın kararının içtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle protesto için masalara vurdu.

“KORKUDAN BOĞULACAKSINIZ”

Başkan Yayman’ın usul tartışması talebini reddedemeyeceğini belirten Emir, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının kapatılmasını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Anayasa ve içtüzüğü ihlal ediyorsunuz. Bu Meclisi susturamayacaksınız, hukuksuzluklarınızın altında kalacaksınız. Hukuk, Anayasa bilmiyorsunuz; despot gibi yönetiyorsunuz. Mahkemeye talimat verdiğiniz gibi talimatla gelmişsiniz buraya. İçtüzüğü çiğniyorsunuz. Bu size yakışmıyor Sayın Başkan. Sizi tekrar Anayasa ve içtüzüğe uygun, usul tartışması başlatmaya davet ediyorum. Eşkıya mısınız, içtüzüğe uymuyorsunuz? Bu korkaklık niye? Tutukladınız olmadı, diplomasını iptal ettiniz olmadı, malına el koydunuz olmadı, şimdi de hesabına mı el koyuyorsunuz? Korkunuzda boğulacaksınız.”

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın “Ben diş hekimliği fakültesi ve siyasal bilimler mezunuyum” demesi üzerine Murat Emir, “Ben hem Ankara Hukuk mezunuyum hem de Hacettepe Tıp mezunuyum. Yasaları eksik öğretmişler size” ifadelerini kullandı.

Komisyona Google’ın İsviçre, Fransa ve İspanya’dan yetkilileri de katıldı. CHP’li Emir, Google’ın Türk ve yabancı yetkililerine “Don’t speak. Konuşmayın, usul tartışması açılmadan konuşamazsınız” sözleriyle seslendi.

Google Kamu İlişkileri ve Politikaları Direktörü Tolga Sobacı ise “Başkanın takdirine bırakıyorum” dedi.

Başkan Yayman da Emir’e “Eşkıyalık yapan sizsiniz. Siz bu komisyonun üyesi bile değilsiniz. Ben sizi konuşturacağım diyorum, toplantı düzenini bozuyorsunuz, bunu kabul etmiyoruz. Söz hakkı istiyorsanız bekleyeceksiniz. Korksam sizin gibi olurum. Komisyonumuzun düzenini bozamazsınız” dedi.

Gerginliğin artması üzerine komisyon görüşmelerine 15 dakika ara verildi.

Related Posts

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …

Sosyete cenneti denizinden çıkanlar şoke etti!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sosyetenin tatil beldesi mavi bayraklı Türkbükü koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan kalas, tava, tencere, tava ve otomobil lastikleri görenleri şoke etti.

Bahçeli ve Tunç’un ardından Erdoğan da ‘TRT’ çağrısına yeşil ışık yaktı, CHP’den yanıt geldi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Rusya İHA ve füzelerle saldırdı: Ukrayna’nın askeri havaalanları hedef oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) Ukrayna’nın askeri havaalanı altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, saldırının hedefine ulaştığı kaydedildi.