Manisa’da ‘Estetik Kent’ çalışmaları sürüyor

MANİSA (İGFA) – Manisa’da Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Cumhuriyet ve Alparslan Türkeş Kavşakları, Kırkağaç Saat Kulesi Meydanı ve Menemen Yolu – Karaali bağlantısı orta refüjü, çevreye duyarlı, yeşil dokuyu öne çıkaran modern peyzaj tasarımlarıyla yeniden düzenlendi.

Kent genelinde yeşil alanları artırarak daha yaşanabilir, modern ve estetik bir şehir yaratmak için çalışmalarına yön veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, yapılan peyzaj çalışmalarıyla, şehrin doğal ve tarihi dokusuyla uyumlu bir kent kimliği oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen peyzaj ve yenileme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Modern ve Estetik Bir Görünüm

Tamamlanan çalışmalar içerisinde bulunan Kırkağaç’ın simgelerinden biri olan Saat Kulesi Meydanı, mevsimlik çiçek ekimi ve modern tasarım uygulamalarıyla yenilenerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

Cumhuriyet Kavşağı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarıyla kavşak modern ve estetik bir görünüme kavuşturuldu. Alparslan Türkeş Kavşağı’nda yapılan çiçeklendirme ve peyzaj düzenlemeleriyle alan daha canlı ve dikkat çekici hale geldi.

Menemen Yolu – Karaali bağlantısı orta refüjde yürütülen 1600 metrekarelik peyzaj çalışmaları sayesinde bölge daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuştu.

Related Posts

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

İsrail ordusu: Hizbullah’a bağlı Rıdvan Gücü komutanı öldürüldü

Srebrenitsa Soykırımı anısına yapılan “Barış Yürüyüşü” başladı

1995’te Bosna Hersek’te gerçekleşen olayda 8 bin 372 sivil hayatını kaybetmişti

İmamoğlu’ndan Hikmet Çetinkaya paylaşımı

Türk basınının usta ismi Hikmet Çetinkaya dün hayatını kaybetti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başsağlığı mesajı yayınladı.

İETT tüm otobüslerde denetimleri artırdı, uymayana büyük ceza kesilecek

stanbul’da toplu ulaşımın yüzde 52’sini sağlayan İETT, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle klima denetimlerini sıklaştırdı. Yolcu konforunu ve memnuniyetini artırmayı amaçlayan İETT, kendi filosundaki ve özel halk otobüslerindeki klima sistemlerini sahada aktif denetliyor.

95 kişi öldü 41 kişi kayıp… Selin bilançosu ağırlaşıyor

ABD’nin Texas eyaletinde 4 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 95’e yükseldi.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı için skandal iddia… Eski AKP’li milletvekili anlattı: ‘Türk lafından tiksiniyorum’ dedi

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2018 yılında birlikte Meclis’te görev yaptığı AKP’li Hamdi Çamlı’nın bir parti toplantısında “Türk lafından tiksiniyorum” dediğini öne sürdü. Çamlı’ya bunun üzerine tepki gösterdiğini belirten Kocabıyık, tepkisi üzerine 50 AKP’li milletvekili içinde sadece 2 ismin kendisini desteklediğini belirtti.