Norveç’te otobüs kazası: 3 kişi hayatını kaybetti

Norveç’te Otobüs Kazasında 3 Kişi Hayatını Kaybetti

T24 Dış Haberler

 

Norveç’in kuzeybatısındaki Hadsel ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 3 kişi hayatını kaybetti. 

Yetkililer, otobüsün yoldan çıkarak Åsvatnet gölüne girdiğini basın açıklamasında belirtti. Kazada 58 yolcunun bulunduğu tahmin edilirken, polis, yolcuların çoğunun yabancı uyruklu olduğunu belirtti. 

4 kişinin ağır yaralı olduğu ifade edilirken, 3 yaralı kurtarma helikopteriyle Stokmarknes Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Norveç Kızılhaçı, E10 yolunda meydana gelen otobüs kazasına destek sağlamak için ekipler gönderdiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Olay yerinde itfaiye, ambulans ve polis ekipleri çalışma başlattı. 

Bölgede yoğun kar yığınları ve kuvvetli rüzgarlar olduğu bildirilirken, bu durum kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. 

Kamu yayın kuruluşu NRK, otobüsün Narvik kasabasından Lofoten takımadalarına doğru seyahat ettiğini bildirdi. 

Yakındaki Vågan bölgesinin belediye başkanı Vidar Thom Benjaminsen, bir “kriz ekibi” kurulduğunu ifade ederken, Başbakan Jonas Gahr Støre, kazanın ciddiyetini koruduğunu ve herkese destek olacaklarını söyledi.




 

 

 

Related Posts

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Cübbeli Ahmet’ten Beyaz Toros göndermeli Terörsüz Türkiye mesajı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin uzun bir mesaj yayınladı. Cübbeli Ahmet, “Beyaz Toros ve fâili mechuller sebebi ile çeyrek asırdır milletimizin başına belâ olan terör örgütünün en azından memleketimiz içerisinde fesh olduğunu bizlere gösteren Yüce Rabbimize hamd ederiz.” dedi

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.