Özgür Özel’e yumruklu saldırı… Adalet Bakanı Tunç’tan ‘şartlı tahliye’ tepkilerine yanıt: ‘Eski mevzuata göre tahliye oldu…’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKM’de Yumruklu Saldırıya Uğradı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma töreninin ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı.

Saldırının failinin Selçuk Tengioğlu olduğu tespit edildi ve Tengioğlu’nun 2004 yılında Hatay’da iki çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tengioğlu’nun 2004 yılında B.T. ve M.T. isimli çocuklarını öldürdüğü ve iki çocuğunu yaraladığı belirtildi.

Tengioğlu’nun “hırsızlık” ve “tehdit” suçlarından kaydı olduğu belirtilen açıklamada, müebbet hapis cezası alan ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılan saldırganın geçmişi ortaya konuldu.

Bakan Tunç’tan Açıklama Geldi

Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “şartlı tahliye” eleştirilerine yanıt verdi.

Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin olarak, eski mevzuata göre cezaevinden tahliye edilen saldırgan hakkında bilgi verdi.

“Eski Mevzuata Göre…”

Bakan Tunç’un açıklaması şu şekilde:

“CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatıldı ve şüpheli şahıs gözaltına alındı. Soruşturma titizlikle yürütülüyor.

İlgili şahsın, 2004 yılında kasten iki çocuğunu öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırıldığı bilinmekte. 2005 yılında yapılan yasal değişiklikler göz önünde bulundurularak şartlı tahliye edilmiştir.

Eski mevzuata göre ceza alan saldırgan, günümüz mevzuatına göre daha uzun süre cezaevinde kalacak durumda olacaktı. Bu nedenle, infaz süreci ve yasal düzenlemeler hakkında eksik bilgiyle yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Son Dakika… Saraçhane mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi

Son Dakika Haberi… CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle Saraçhane’de düzenlediği 100. gün mitinginde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi.

Cesedi arazide battaniyeye sarılı halde bulunmuştu: Kan donduran gerçek ortaya çıktı

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde iki ay önce arazide battaniyeye sarılı erkek cesedi bulunmasına ilişkin yakalanan 5 zanlıdan 4’ü tutuklandı. Cinayetle ilgili ortaya çıkan gerçekler ise kan dondurdu.

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Yeni Yol Grup Toplantısı | Ali Babacan: Örgüt, fesih ve silah bırakma kararı alıyor bundan hep beraber memnun olmamız gerekir

Üç günlük servet sahibi oldular

Sistemdeki basit bir hesaplama hatası, binlerce Norveçliyi kısa süreliğine milyoner ilan etti. Üç gün boyunca büyük ikramiyeyi kazandığını düşünen oyuncular, gerçeği öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Almanya Başbakanı Merz Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Avrupa nükleer şemsiyesi konusunda konuşmaya açık olduğunu söyledi. Merz, başkent Berlin’de Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin …