Polis, tutuklanmasından 1 ay sonra gece yarısı kapı kapı dolaşıp Ahmet Özer’in ev sahibini aramış

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in Komşusunun Kapısına Polis Ziyareti!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in komşusunun kapısına gece saat 1.40 sularında polisin gittiği ortaya çıktı.

Ahmet Özer, Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. 30 Ekim 2024 tarihinde şafak operasyonuyla gözaltına alınan ve aynı gün tutuklanan Ahmet Özer’in ikamet ettiği evin yan komşusunun kapısına gece saat 01:40’ta polis ekipleri tarafından çalındı.

6 POLİSİN GECE YARISI ZİYARETİ GÜVENLİK KAMERASI TARAFINDAN DA KAYDEDİLDİ

Gazete Duvar’ın edindiği bilgilere göre polisler, Özer’in komşusuna “Ahmet Özer’in ev sahibi kim” sorusunu yöneltti. Özer’in komşusu, polislerin gece vakti gelmesinden rahatsızlık duyarak konuyla ilgili herhangi bir ilişkisinin olmadığını belirtti. Polislerin 3 ekip otosuyla evin önüne geldiği görüldü.

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde 6 polisin Ahmet Özer’in komşusunun kapısında durduğu ve bir süre konuştuktan sonra ayrıldıkları görülüyor.

Özer soruşturmasında ismi geçmeyen komşunun panik yaşadığı, polislerin bölgede devriye attığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

30 Ekim sabahı “PKK-KCK terör örgütü üyeliği” iddiasıyla evinden alınan Ahmet Özer, aynı gün tutuklanmıştı. Özer, uzun yıllardır Kürt sorunu üzerine çalışmalar yapan bir akademisyen ve eski HDP üyesiydi. Tutuklama kararında, Öcalan ile yapılan görüşmelere atıf yapılarak örgüt üyeliğine dair deliller sunulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay, tutuklama yazısında Özer’in Öcalan’ın görüşmelerinde adının geçmesini delil olarak gösterdi. Ahmet Özer’in “örgüt üyeliğine” delil olarak sunulanlar arasında Kardeş Kültürler Festivali’nde Rojda Şenses’e konser vermesi de yer alıyordu.

Ayrıca, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararında, 2016 yılında Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallerin soruşturmayı başlattığı belirlenmişti.

Ahmet Özer’in yanı sıra, telefon görüşmesi nedeniyle gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklanmıştı. Başsavcılığın iddialarına göre, PKK yöneticisi Duran Kalkan’ın talimatıyla Ahmet Özer’in Esenyurt Belediye Başkanlığı’na getirildiği öne sürülmüştü.

Özer’in savcılık ifadesinde, telefon görüşmelerinde adı geçen kişilerin beraat etmesini isteyeceğini belirtti. Özer ile telefon görüşmesi yapanlardan M.Ç.’nin, Ahmet Özer’in eski öğrencisi olduğunu ve biber salçası siparişi verdiğini iddia ettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca, kapağını tasarladığı kitapla da anılan M.D. ise Özer ile grafik tasarım işbirliği yaptığını belirtmişti.

Related Posts

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Cübbeli Ahmet’ten Beyaz Toros göndermeli Terörsüz Türkiye mesajı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin uzun bir mesaj yayınladı. Cübbeli Ahmet, “Beyaz Toros ve fâili mechuller sebebi ile çeyrek asırdır milletimizin başına belâ olan terör örgütünün en azından memleketimiz içerisinde fesh olduğunu bizlere gösteren Yüce Rabbimize hamd ederiz.” dedi

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.

Yeniden dönüyor

FRANSA’nın başkenti Paris’in en ünlü kabaresi Moulin Rouge’un (Kırmızı Değirmen) kapısındaki değirmenin yelkenleri yenilendi.