Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ tepkisi: ‘Depremle ilgili sadece aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum’

İmamoğlu: “Kanal İstanbul’a Tepki Geldi”

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi’nden yaptığı yeni açıklamada, AKP’nin ‘Çılgın projesi’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul’a tepki gösterdi.

İmamoğlu, “Neymiş bu Kanal İstanbul sevdanız, nasıl bir “aşk” bu? Bu ihanet için gözünüz nasıl kararmış? Kimlere, ne vaat ettiniz?” ifadelerini kullanarak, iktidarın 4 kalem işte 277 milyar dolar zarara uğrattığını yazdı.

“KİMLERE, NE VAAT ETTİNİZ?”

İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Neymiş bu Kanal İstanbul sevdanız, nasıl bir “aşk” bu?

Bu ihanet için gözünüz nasıl  kararmış? 

Kimlere, ne vaat ettiniz?

Depremle ilgili sadece aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum;

Deprem fonunda buharlaştırdığınız kaynak tam 42 milyar dolar!

İstanbul’da 2004-2019 yılları arasında 15 yılda 130 projede kamu alanlarından ve imar hareketliliğinden yarattığınız rant tam 85 milyar dolar!

İstanbul’a ihanet olduğunu herkesin bildiği “çılgın projeniz” Kanal İstanbul’un tahmini maliyeti tam 100 milyar dolar!

19 Mart sabahı milletin iradesine karşı gerçekleştirdiğiniz darbe girişiminin ülke bütçesine maliyeti tam 50 milyar dolar!

Sadece yukarıda saydığım dört kalemde millete ve devlete 277 milyar dolar zarar yüklediniz!

Bu kaynak İstanbul dahil bütün ülkeyi ihya eder, depreme dayanıklı hale getirir ve bütün ülkemizi düze çıkarırdı.

Gözü dönmüş hırsınızı ve ihtirasınızı önce yüce Allah’a sonra da milletimize havale ediyorum.

Aziz milletim, bu çarpık düzenden acilen kurtulmalıyız. Sizlere güveniyorum.

Milletimiz büyüktür!”

Related Posts

Kocaeli’de polis memuru derede ölü bulundu: Ailesini ziyarete gitmişti

Şırnak’ta görev yapan polis memuru, ailesini görmek için geldiği memleketi Kocaeli’de dere yatağında ölü olarak bulundu. Bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Pakistan’da işletmeler Filistin’e destek için dükkan kapattı

Pakistan’da ülke genelinde İsrail’in Filistin’e saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen dükkan kapatma eylemine, birçok işletme destek gösterdi.

Samsun’da kaza: 1 kişi yaralandı

Samsun’da bir otomobilin, önündeki otomobile arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.

Şanlıurfa’da kamyon ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da yük kamyonu ile çarpışan otomobil ters dönerken,  sürücüler kazayı yara almadan atlattı.

Gazze’de son durum: Can kaybı 51 bin 495’e yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51 bin 495’e yükseldi.

İBB’ye ikinci dalga operasyon: 47 gözaltı

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 53 isim hakkında gözaltı kararı verildi, 47 kişinin sabah erken saatlerinde evlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alındığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir