Almanya’dan Ekrem İmamoğlu’na Destek Mesajı
Almanya’nın federal hükümetinde yer alan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda Maliye Bakanı olan Lars Klingbeil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek mektubu gönderdi. Klingbeil, CHP lideri İmamoğlu’na hitaben yazdığı mektubu, kişisel Facebook hesabından paylaştı.
Mesajında, İmamoğlu’nun kendisini etkilediğini belirten Klingbeil, “SDP ile CHP arasında her zaman yakın bir ilişki bulunmaktadır ve bu ilişki son aylarda daha da güçlenmiştir. Biz birbirimizin yanındayız, dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.
Kendilerinin demokrasi için birlikte mücadele ettiklerini vurgulayan Klingbeil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti kongresine katılımını büyük bir onur olarak nitelendirdi. Ayrıca, Türkiye’de siyasi sebeplerle tutuklanan herkesin serbest bırakılması gerektiğini savunan Klingbeil, hukukun üstünlüğü ve adil seçimlerin Türkiye için önemini vurguladı.
Mektubunun sonunda, Ekrem İmamoğlu’na ve ailesine güç ve dayanıklılık dileyen SPD lideri, “Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden herkes, bizim sarsılmaz dayanışmamıza sahiptir. Tüm siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşması için mücadelemiz devam edecek. Dostluk ve dayanışma ile” ifadelerine yer verdi.