TARSİM çiftçilere 22,5 milyar lira prim desteği ve hasar tazminatı ödedi

TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu Geçen Yıl 3,2 Milyon Poliçe Düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında geçen yıl 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini belirtti. Bakan Yumaklı, TARSİM’in çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu vurguladı.

Bitkisel ürün, sera, büyük ve küçükbaş hayvan, kümes hayvanları, su ürünleri, arıcılık ve gelir koruma alanlarında sigortalar düzenlendiğini ifade eden Yumaklı, geçen yıl TARSİM kapsamında 3,2 milyon poliçenin düzenlendiğini, 10,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 12 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, bu çerçevede 2006’dan bu yana 27 milyon poliçe için 34,5 milyar lira devlet prim desteği sağlandığını ve 33 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti.

En Çok Sigorta Buğday, Arpa ve Ayçiçeğinde Yapıldı

TARSİM sigortalarının geçen yıl en fazla Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Yozgat’ta yapıldığına dikkat çeken Yumaklı, en çok sigortalanan ürünlerin buğday, arpa, ayçiçeği, fındık ve mısır olduğunu söyledi.

Geçen yıl en yüksek tazminatın dolu, hayvan ölümleri ve don hasarı gibi afetlerden geldiğini belirten Yumaklı, kuraklık, fırtına, sel-su baskını gibi afetlerin de önemli miktarda hasara neden olduğunu ifade etti.

Bakan Yumaklı, sigorta kapsamının sürekli genişletildiğine değinerek, bu yıl TARSİM’de yer alan sigortaların kapsamlarında yenilikler yapıldığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Tokat ve Gaziantep’ten Yeni İş Birliği Vizyonu

Tokat Belediyesi, Gaziantep iş birliğiyle şehre yeni bir kalkınma vizyonu kazandırmayı hedefliyor. ‘Gaziantep-Tokat İş Birliği Söyleşisi’ ile iki şehrin sanayi, teknoloji ve gastronomi potansiyeli değerlendirildi.

IDEF 2025 Öncesi Savunma Buluşması

Savunma sanayi yöneticileri, IDEF 2025’te sergilenecek yenilikleri ve hedefleri açıkladı.

Bu kez TUİK bile gizleyemedi

TÜİK, 2025 Haziran ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre yıllık yüzde 50,31 arttı, aylık yüzde 18,82 arttı. Böylece çiftçinin enflasyonunda rekor yükseliş görüldü. TÜİK meyve fiyatlarındaki sert artışı gizleyemedi. Meyve fiyatları bir yılda yüzde 202 artış gösterdi.

Dolar/TL 40,23 seviyesinden işlem görüyor (14 Temmuz 2025)

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 40,1650’den tamamladı. Dolar/TL, bugün saat 09.15 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 40,2280’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 46 …

Borsa İstanbul’da tarih değişikliği! 16 Temmuz’da yapılacak

Resmi tatil nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemlerinin tarihinde değişiklik olacak. Pay Piyasasında, bugünkü işlemlerin takası 16 Temmuz Çarşamba günü, 14 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası da 17 Temmuz Perşembe günü …

Cari açık 684 milyon dolar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılının Mayıs ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini duyurdu. Buna göre, cari işlemler dengesi mayısta 684 milyon dolar açık verdi. Ekonomistlerin beklentisi, açığın 825 milyon dolar seviyesinde …