TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için Somali ile yakın zamanda anlaşma imzaladığını açıkladı. Ayyıldız, “Azerbaycan, Irak ve Rusya’da faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi de Oruç Reis gemimizle Somali’de derin denizde sismik faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda karada da faaliyetlere devam etmek üzere Bakanımızın önderliğinde Somali ile bir anlaşma imzalandı.” şeklinde konuştu.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde Açıklamalar

Uludağ Enerji Zirvesi için Bursa’ya gelen Ayyıldız, TPO’nun Gabar bölgesi ve Sakarya Gaz Sahası’nda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayyıldız, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Trakya’da dört bölge müdürlüğünde arama ve üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Gabar’da günlük 80 bin varil seviyesinde üretim yapıldığını belirten Ayyıldız, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın imzaladığı yurt dışı anlaşmalarla faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Pakistan’da da kısa süre içinde aktivitelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.

  • Ayyıldız, TPO’nun Türkiye’deki enerji kaynaklarını çıkarabilme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, yurt dışında da faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
  • TPAO’nun ardışık olarak 4 sondaj gemisi ve 2 sismik gemisi olduğunu söyleyen Ayyıldız, Oruç Reis’in Somali’de, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Karadeniz’de aktif aramalarına devam ettiğini açıkladı.

Filyos Tesisi ve Sakarya Gaz Sahası

Ayyıldız, Filyos tesislerinde yüzer üretim, depolama ve tahliye platformunun revize edildiğini belirterek, Sakarya Gaz Sahası’nda bu platformun devreye alınarak günlük 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Platformun 20 yıl boyunca hizmet vereceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Mars’ta su ararken onlarca nehir bulundu

Mars’ta süren su arayışları, bilim dünyasına ezber bozdurdu… Kızıl Gezegen’in güney yarımküresinde 16 bin kilometreyi aşan antik nehir yatakları tespit edildi. Bu keşif, gezegenin geçmişte sanılandan çok daha nemli bir iklima sahip olabileceğini ortaya koydu.

Bu telefonlar 7 yıl boyunca güncelleme alacak!

Samsung bazı modellerinin 7 boyunca güncellenerek destekleneceğini duyurdu.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

Komşu galaksi Andromeda’yı hiç bu kadar detaylı görmediniz

NASA, Samanyolu Galaksisi’nin “ikizi” sayılan Andromeda Galaksisi’nin en ayrıntılı görüntülerini ve ona ait enerji verilerinin “seslendirilmiş” (sonifikasyon) hâlini yayımladı. Bu etkileyici görseller ve sesler, gökbilimcilerin evrenin sırlarını çözme yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Meta’nın OpenAI’dan dört araştırmacıyı işe aldığı ortaya çıktı

Daha önce Meta’nın OpenAI’ın araştırmacılarını işe aldığı aktarılmıştı. Meta, özellikle yapay zeka alanında etkin hale gelmek istiyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.