Trump’ın Altın Kübbesi, Çin’i korkuttu: ‘Bu projeden vazgeçin’

Çin, ABD’nin yeni Altın Kübbe füze savunma sistemi projesi konusunda endişeli olduğunu açıkladı.

Pekin yönetimi, projeden vazgeçme çağrısı yaparak Washington’u uyardı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, açıklamasını düzenli basın toplantısında yaptı.

Mao, projenin agresif özelliklere sahip olduğunu ve uzayın askeri amaçlarla kullanımının küresel silahlanma yarışını hızlandıracağını belirtti.

ÇİN: ‘BU PROJE DENGELERİ BOZACAK’

ABD Başkanı Donald Trump, projenin tasarımının tamamlandığını ve Uzay Kuvvetleri genelinde program başkanını açıkladı.

Proje, Çin ve Rusya’dan gelebilecek füze tehditlerini bertaraf etmeyi amaçlıyor. Ancak Çin, projenin sadece savunma değil aynı zamanda saldırı amaçlı olduğunu iddia ederek, projenin dünya için risk teşkil ettiğini savundu.

Mao Ning, “ABD, ‘önce ABD’ anlayışına takılıp mutlak güvenlik arayışında. Bu yaklaşım, tüm ülkelerin güvenliğinin gözetilmesi gerektiği ilkesini ihlal ediyor ve küresel stratejik dengeyi bozarak uluslararası istikrarı sarsıyor. Çin, bu durumdan ciddi endişe duyuyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

İsrail Şam’ı bombalıyor! Genelkurmay Başkanlığı yerle bir oldu

Suriye’de Dürziler ile Bedeviler arasında çıkan çatışmalar sonrası devreye İsrail girdi. İsrail güçleri Şam’a iki defa saldırı düzenledi. Patlamalar, Cumhurbaşkanlığı’nın bulunduğu Halk Sarayı’nın çevresi, Savunma Bakanlığı’nın arka bahçesi ve …

SPD Eş Genel Başkanı’ndan İmamoğlu’na destek mektubu

Almanya’da iktidar ortağı SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu için destek mektubu yayımladı.

Büyük Kanyon’da çıkan yangın bir günde yaklaşık 20 kat büyüdü

ABD’de, Arizona eyaletinin kuzeyinde bulunan Büyük Kanyon civarında çıkan orman yangını, 24 saat içinde neredeyse 20 kat büyüdü.

Cübbeli Ahmet’ten Beyaz Toros göndermeli Terörsüz Türkiye mesajı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü sosyal medya hesabından Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin uzun bir mesaj yayınladı. Cübbeli Ahmet, “Beyaz Toros ve fâili mechuller sebebi ile çeyrek asırdır milletimizin başına belâ olan terör örgütünün en azından memleketimiz içerisinde fesh olduğunu bizlere gösteren Yüce Rabbimize hamd ederiz.” dedi

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Adıyaman Belediyesi’nden Abdurrahman Tutdere başvurusu: Söz konusu iddialar tamamen asılsız

Yurttaşlardan, Murat Çalık’ın sağlık durumuna rağmen tutuklu yargılanmasına tepki: ‘İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz…’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle acil tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için yurttaşlar Beylikdüzü Belediye’si önünde oturma eylemi yaptı. Bir vatandaş, “İnşallah Ergenekon ve Balyoz davalarında içeride ölen askerlerimiz gibi olmaz” dedi.