Üniversite öğrencisine SSCB bayrağı cezası

Ahmet Yıldız Hakkında Terör Örgütü Propagandası İddiasıyla İddianame Hazırlandı

Munzur Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, Tunceli Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı düzenlenen eyleme katıldığı için 17 Aralık’ta gözaltına alındı. Yıldız, serbest bırakıldıktan sonra kıyafetlerinde SSCB bayrağı ve Mao Zedung arması bulunduğu gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre iddianamede SSCB armasının TKP/ML logosunu andırdığı iddia edilerek, Yıldız’ın “terör örgütü propagandası” yaptığı belirtildi. Yıldız’ın duruşması dün Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Sovyetler Birliği Bayrağıdır’

Duruşmada suçlamaları reddeden Yıldız, avukat istemediğini belirtti. Yıldız, SSCB bayrağı apoletinin suç olmadığını savunarak, sembolün TKP/ML logosuyla farklı olduğunu açıkladı. Yıldız, suçsuz olduğunu ve beraatını talep etti.

İddia makamı ise Yıldız’ın “terör örgütü propagandası yapma” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Yıldız’a bir yıl 15 gün hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, Tunceli Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı düzenlenen eyleme katıldığı için 17 Aralık’ta gözaltına alındı. Yıldız, yurt dışı yasağı adli kontrolü ile serbest bırakıldı. Gözaltı sırasında üzerinde bulunan kıyafette SSCB bayrağı ve Mao Zedung arması bulunması nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlandı.

Yıldız hakkında soruşturma başlatıldı ve Munzur Üniversitesi de “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla disiplin soruşturması açtı. Tunceli Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Yükseköğretim Kanunu 54’üncü maddesinden Yıldız’ın ifade vermesi istendi. Yıldız, bugün üniversite tarafından disiplin soruşturması kapsamında ifade verecek.

Odatv.com

Related Posts

Tam 51 yıl önce bugün Ayşe tatile çıktı

Tarih 20 Temmuz 1974… Bülent Ecevit, ‘Ayşe Tatile Çıksın’ parolasıyla Kıbrıs harekatını duyurdu. Dönemin tanıkları Derviş Eroğlu ve kızı o günleri anlattı.

Colani: Suriye devleti, ülkedeki tüm azınlıkları ve mezhepleri koruma taahhüdünü sürdürmektedir

Colani: Suriye devleti, ülkedeki tüm azınlıkları ve mezhepleri koruma taahhüdünü sürdürmektedir

ABD’nin silah bırakma teklifine Hizbullah’tan ret!

ABD’nin Lübnan’da silah bırakma teklifini, Hizbullah lideri Naim Kasım reddetiklerini duyurdu. Hizbullah lideri Naim Kasım, geçen ay ABD tarafından Lübnan yönetimine sunulan silahsızlanma teklifinin ardından dün yaptığı açıklamada ’’Lübnan’da direniş …

62 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 62 yaşındaki adam, evinde misafir ettiği arkadaşı tarafından ölü bulundu.

Isparta’da Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu

Isparta’da yapılan operasyonda 1.800.000 TL değerinde 1.500 kaçak elektronik sigara ele geçirildi.

Arnavutköy’de Samanlık Yangını

Arnavutköy’de çıkan samanlık yangını kısa sürede yayılarak yüzlerce balyayı kül etti.