Zelenski, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.
Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi yönünde yürütülen çalışmaları değerlendiren Zelenski, savaşın bitirilmesi için farklı ülkelerin liderleri ile son günlerde yoğun telefon görüşmeleri yaptığını aktardı.
Zelenski, Ukrayna’da barışın sağlanması için çalıştıklarını belirterek, ateşkes sağlanmasının şimdilik öncelikli konu olduğunu kaydetti.
Ayrıca Zelenski, Rusya’nın savaşı sona erdirmeye yönelik bir hazırlık yapmadığını savundu.
Bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Avrupalı liderlerin katılımıyla Ukrayna konulu çevrim içi toplantı yapıldığını anımsatan Zelenski, söz konusu toplantıda cephedeki gelişmeleri ele aldıklarını kaydetti.
Zelenski, Rusların amacının tüm Ukrayna’yı işgal etmek olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
Zelenski, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusunda taviz vermeyeceklerini ve bunu görüşme sırasında da dile getirdiğini belirtti.
Zelenski, Alaska zirvesinin sonuç vermesi gerektiğini kaydetti.
Ukrayna ile ilgili meselesinin Kiev temsilcilerinin katılımıyla yapılan görüşmelerde konuşulması gerektiğini ifade eden Zelenski, ayrıca Alaska zirvesinden sonra yapılan toplantılarda Ukrayna’nın da yer alacağını kaydetti.